Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Et knippe skandinaviske artister ga jernet i åpningsshowet på Rådhusplassen onsdag kveld. Statsminister Erna Solberg åpnet Pride Park og oppfordret folk til fortsatt å la sin stemme høre i kampen for lhbt-rettigheter.

Åpningsshowets konferansier, koreograf Martine Hammervold-Austinat, ga først ordet til leder i LLH Oslo og Akershus, Hans Heen Sikkeland.
– Besøk oss på vår stand og i våre sosiale fora for å fortelle oss hva dere synes om vårt arbeid, sa Sikkeland før han takket alle de frivillige i EuroPride og introduserte statsminister Erna Solberg.
 Statsministeren siterte den amerikanske homorettighetsaktivisten Harvey Milk i sin åpningstale: – Kun de som lar sin stemme bli hørt vil tilkjempe seg rettigheter, sa Solberg.
– Det er vanskelig å forestille seg hvordan Europa hadde sett ut i dag uten deres kamp for aksept og rettigheter. Dere er den drivende kraften bak fremgangen, sa Solberg og lovet selv å kjempe for lhbt-rettigheter i land som ikke har kommet like langt som Norge.

Operasvisker og elektronika
Etter den offisielle åpningen serverte Opera til folket svisker som «O mio babbino caro». Også statssekretær Bjørgulv Vinje Borgundvaag i Kulturdepartementet viste sine operatalenter, før duoen Bow To Each Other slo til med hiten «Darkness».
– Det er en ære å få spille her i dag, sa Bow To Each Other. Duoen, som består av ekteparet Megan Kovacs og Gunhild Ramsay Kristoffersen, debuterte i år med platen «The Urge Drums», produsert av Susanne Sundfør.

Linnea Dale, kjent fra samarbeidet med gruppen Donkeyboy og Eurovision Song Contest sang bla. hiten «High Hopes» og fortalte publikum en anekdote fra barndommen:
– Da jeg var en liten jente på åtte år, sa min mor at det ikke spilte noen rolle om jeg fikk jente- eller guttekjæreste. Det synes jeg var flott, sa Dale til EuroPride-publikummet.

Svenskenes Ricky Martin
EuroPrides slogan «Love moves» ble godt illustrert av Hector Lopez, som avsluttet det halvannen time lange åpningsshowet med sang, dans og svette muskler. Svenskenes egen Ricky Martin fremførte den egenkomponerte EuroPride-låten «Love». Lopez har blant annet jobbet som danser i Los Angeles og gjort «back up»-vokal i store produksjoner som svenske Melodifestivalen, «Soccer Gala» og for artisten September. Med seg hadde Lopez to dansere som akrobatisk heiste Lopez opp fra scenen i avslutningsnummeret.