Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Kunstnerparet Teppo Valkama og Arne Samuelsen anbefaler Lars Lerins utstilling «Kulisser» på Nordiska Akvarellmuseet, som står til 14. september.

– Utstillingen kan ikke beskrives. Den må oppleves. Maleren Lars Lerin er gudbenådet, sier Teppo Valkama og Arne Samuelsen.Lars Lerin regnes som en av Sveriges viktigste kunstnere og en av Nordens fremste akvarellmalere. Han har stilt ut i såvel samlings- som separatutstillinger på gallerier og museer i Sverige, Danmark, Finland, Frankrike, Færøene, Island, Norge, Tyskland og USA. Han vokste opp i den nordre delen av Värmland, og studerte ved Valands Kunsthögksola i Göteborg. I 2009 giftet Lerin seg med den brasilianske danseren Manoel ”Junior” Marques. I 2012 åpnet en permanent utstilling med Lerins verker i Sandgrund i Värmland.

I forbindelse med jubileumsutstillingen om kunsteren Carl Dörnberger åpner Teppo Valkama og Arne Samuelsen Dörnbergerhuset 26. juli.

Teppo Valkama og Arne Samuelsen bor og jobber i det kjente Dörnberger-huset i Son, oppkalt etter maleren Carl Johannes Andreas Adam Dörnberger (1864-1940). I forbindelse med Dörnbergers 150-årsjubileum åpner Samuelsen og Valkama 26. juli en utstilling om Dörnberger i Galleri Soon og kafé Oliven i Son. – Etter at vi nylig arvet Dörnbergerhuset, dukket det opp et stort materiale etter Dörnberger: hans memoarer/manus, skisser, tegninger, brev fra mange store og kjente navn b.la. Edvard Munch, Christian Skredsvig, Ragnhild Jølsen (en av Dörnbergers kvinner – 1907), Eilif Petersen, Gerhart Munte, finnene Akseli Gallen-Kallea, Emil Wikstrøm, Eero Järnefelt og Jean Sibelius, forteller Valkama og Samuelsen.

Samuelsen har sin utdannelse fra Westerdals reklameskole og Statens Kunstakademi. Han maler landskapsmotiver med surrealistiske elementer, men har også arbeidet med scenografi for danseteater og illustrert flere bildebøker. Samuelsen er innkjøpt av blant andre Museet for samtidskunst, Nasjonalgalleriet og Norsk kulturråd. Han har også hatt en rekke utsmykningsoppdrag.

Valkama er adjunkt fra Universitetet i Uleåborg, med spesialfagene dans, kunst/forming og matematikk og har tatt fotografi ved Sogn videregående i Oslo. Han har hatt en rekke separat- og kollektivutstillinger og er kjøpt inn av Vestby Kommune.

– Hvilken type kulturopplevelser er dere mest glade i?
– Det kommer an på livssituasjonen og dagsformen.

– Hva forbinder dere med homokultur?
– Homopolitisk sak – og å lese om seg selv – Blikk på BLIKK

– Hva er deres beste kulturopplevelse?
– Da vi en gang var i Mamalaporlam (INDIA) spiste geitene opp alle blomstene på scenen rett før danseoppvisningen startet.

– Hva er deres verstekulturopplevelse?
– Boarding hos Ryanair fra Alicante for to år siden. Både scenografien og forestillingen var usedvanlig slett!