Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Månefestivalen i Gamlebyen Fredrikstad er i gang. I år presenterer festivalen kun kvinnelige artister eller band med kvinnelige frontfigurer.

Arrangørene har klart å fiske til seg et sjeldent stjernelag av norske og utenlandske musikere og artister til østfoldbyen.

Fredag 25. juli kl. 16.30 spiller Kari Bremnes, 1830 Guro von Germeten & Schwindelfrei Orchestra, kl. 20 Anne Grete Preus, mens kl. 21.30 får Beth Hart æren av å avslutte første festivalkveld. Månefestivalen lørdag 26. juli har lenge vært utsolgt. Her spiller Mari Boine, Hege Brynildsen, Toini & The Tomcats, Lucky Malice, Phone Joan og helt til slutt punkens gudmor, Patti Smith. 

Søndag 27. juli åpner Katzenjammer ballet kl. 14.30, og deretter spiller Valkyrien Allstars, Frk. Fryd, Ida Maria og Monica Heldal i tur og orden før Suzanne Vega går på kl. 2130 og setter punktum for søndagskvelden og Månefestivalen, som med årets utgave har skrevet seg inn i musikkhistorien.