Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Nå kan du skaffe deg Gaystation, en helt unik variant av Sony Playstation, med regnbuefarger og et stort hjerte. Budrunden går under Stockholm Pride, og pengene går til internasjonalt lhbt-arbeid.

Budrunden på Gaystation er et samarbeid mellom den svenske lhbt-organisasjonen RFSL og Webhallen, en av Sveriges største aktører innenfor tv- og dataspill. Hittil har 104 personer lagt inn bud på den unike konsollen, og i skrivende stund har budrunden kommet opp i 18.900 kroner.

– Webhallen tok kontakt med oss for å høre om vi kunne samarbeide. Det er en anerkjennelse av RFSLs arbeid og viser at Stockholm Pride er en viktig arena å få vist seg frem, sier Christian Antoni Møllerop, nestleder i RFSL (Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter).

Trenger egenfinansiering
Pengene som kommer inn går til prosjektet Newcomers, RFSLs arbeid med asylsøkere, papirløse og nyankomne lhbt-personer i Sverige. RFSL har også prosjekter på gang i Uganda og Indonesia, og alt som samles inn skal nå gå via en 90-konto, som er et samlenavn for innsamlingskontoer. RFSL er den første lhbt-organisasjonen i Sverige som har fått en slik konto.

– Vi trenger egenfinansiering for å få gjennomført tiltak i vårt internasjonale arbeid, og er veldig fornøyd med at RFSL har fått 90-konto. Reglene for å få tildelt en slik innsamlingskonto er veldig strenge. En egen stiftelse med folk fra RFSL i styret skal forvalte kontoen, opplyser Møllerop.

– Hvor mye håper dere å få inn på Gaystation?
– Jeg vil være forsiktig med å tallfeste. Vi håper å få inn så mye som mulig. Nordmenn kan også by, oppfordrer Møllerop.

Budrunden avsluttes 3. august.

For å følge med budrunden eller kanskje hive deg på, besøk tradera.com

Det tvitres på thisisforthegaymers#