Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Daglig leder i Laid, Karianne Rønning Ellekrans, jobber mye denne sommeren og er hjemme med høygravid kone i Stockholm.

Navn: Karianne Rønning Ellekrans
Alder: 42
Gjør: Daglig leder i Laid AS

Hva skal du gjøre i sommer?
Jeg jobber gjennom sommeren og vil være mye hjemme i Stockholm med min kone. Hun er høygravid, så vi satser på kortere turer i skjærgården her og på landet alt innenfor en behagelig reiseavstand. Ja, så blir det vel innkjøp av barnevogn og slike ting også.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?
At jeg gror urter og tomater hjemme – og lykkes, samt har to rosa Baden-Baden solstoler i stuen for å se på TV, så det skal føles litt ekstra som sommer.

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?
Siden jeg er i Stockholm er Mälarpaviljongen et herlig sted å være, Honey er et nytt utested hvor man virkelig får danset fra seg. I Oslo tar jeg gjerne turen på Teaterplassen og så klart So!

Hvem kunne du tenke deg å kaste/trylle homofili på?
Alle som av en eller annen grunn har homofili høyt på listen over verdens onder og bruker enormt med tid på å bekjempe en ikke-eksisterende fiende, tid som sårt kunne og burde anvendes til reelt samfunnsoppbyggende og fredsbevarende tiltak istedenfor.

Sommerdings du ikke kan leve uten?
Kanskje ikke en dings, men mine Ørken-shorts, anskaffet fire stykker på Europride, uten tvil sommerens beste investering.

Favoritt app på mobilen i sommer?
Yr definititvt.

Hit drar jeg aldri tilbake?
Jeg tror det må bli toppen av Fuji-fjellet i Japan. Man går opp fra 2000 meters høyde og gjennom natten til toppen av vulkanen for så å se solen stå opp over skyene. En slik opplevelse kan aldri gjentas og forjener å stå igjen som et unikt minne.

Hit drar jeg gjerne igjen?
Berlin, New York og Sydney. Alle tre stedene har noe udefinerbart herlig og inspirerende ved seg, som gjør at bare jeg er der så føles det meste i livet helt rett.

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?
Lofoten spesielt og i Oslo (gitt at det er sommer) så en tur ut til øyene og gjerne Bygdøy, Operaen, ja egentlig være nær eller på vannet og se byen derfra, det er så vakkert.

Hva vil du ikke vise frem?
Søndag morgen rundt i byen (Oslo), fordi det er så mye søppel, bla. fra nattens inntak av nattmat.

Hvilken homo, lesbe, bi eller transperson ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?  
Tja si det. Kanskje Christine Koht, fordi jeg tror hun ville sendt oss avgårde med bind for øynene til et uventet og ukjent sted, overlatt oss til tilfeldighetene uten noe form for skjema, men et skattekart som vil lede til de merkeligste oppdagelser om stedet vi befinner oss på.

Hva leser du i sommer?
Nettopp lest «The Buddha in the Attic» av Julie Otsuka. Ellers i sommer blir det å plukke opp tråden igjen med å lese «Game of Thrones» og resten av bøkene i serien. Den har ligget klar en stund, jeg ville sikre meg at jeg har tilstrekkelig tid i strekk før jeg setter i gang for det vil nok gå i ett.

Favorittsommerlåt?
Remix av «Knäpper mina fingrar» av Linda Pira – loooove it!