Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Trudy Wollbraaten har kost seg med kunst- og konsertopplevelser i sommer. Nå står reparasjoner av hus for tur, båtturer og flere utstillinger.

Navn: Trudy Wollbraaten    
Alder: 57
Gjør: billedkunstner/illustratør

Hva skal du gjøre i sommer?
Jeg har hatt omsorg for veldig syk mor, og men har også hatt en deilig sommer med kunst/kulturopplevelser mellom øktene! Bl.a. «Mind The Map» på Galleri F15, «Crossroads» på Lillehammer Kunstmuseum, lokale konserter, og Stevie Wonder konsert på Kongsbergjazzen med datter Sofie, og jeg har sett vakre Lom stavkirke og kjørt Valdresflya! Nå er muttern hjemme fra sykehuset, og jeg skal hygge meg med forskjellige reparasjoner av huset vårt, mens kone Eva skal male hus. Og så blir det nok noen båtturer, og flere utstillinger i det relative nærområdet.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?
HVIS jeg hadde dratt på konsert med Ole Ivars for eksempel hadde nok noen blitt overrasket.

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?
Her i Drøbak er det Bageriet (Det Gamle Bageri ved Torget) eller Sjøstjerna i gjestehavna. Bageriet fordi det er gammelt og stemningsfullt med god mat og masse kjentfolk, rette og skjeve, Sjøstjernen fordi det er nydelig og nytt nede ved vannet og hyggelige folk som driver det.

Hvem kunne du tenke deg å kaste/trylle homofili på?
Ganske mange folk, også noen venner av meg, kunne trengt litt tryllestøv for å forstå at de kanskje er på feil side av skapet…ingen nevnt ingen glemt..

Sommerdings du ikke kan leve uten?
Kameraet på iPhonen.

Favoritt app på mobilen i sommer?
Google maps kanskje?

Hit drar jeg aldri tilbake?
Romania (var der i 85 og reiser aldri tilbake)

Hit drar jeg gjerne igjen?
Stockholm, nært, men byen viser mye bra kunst som man ellers må dra langt av sted for å se. Og så Paris da…. og Barcelona kanskje…

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?
Natur og kultur. Fjellene og fjordene, stavkirkene, de gamle laftede gårdene, den nye arkitekturen, Operaen, gallerier, skiturer, gåturer, alt som er særnorsk, morsomt og fint /eller vakkert.

Hva vil du ikke vise frem?
Konsekvensene av den nye regjeringas politikk…småligheten. Og steder som Tynset og Gran.

Hvilken homo, lesbe, bi eller transperson ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?
Tove Jansson. Fordi jeg ville ha blitt med hennes mummitroll hvor som helst.

Hva leser du i sommer?
Leser Mankell omigjen. Pockets passer for strandlivet. «Den Hvite Løvinnen» er lysende innsiktsfull og sterk. For ikke å snakke om «Kineseren». Datteren i huset har dessuten akkurat vært i sitt elskede England og kom hjem med Virginia Woolfs «Orlando», som jeg med glede skal lese igjen.

Favorittsommerlåt?
«I Wanna Be The Only One» med Eternal og Bebe Winans fra 96-97. Også – fra sommeren ’93 som stort sett ble tilbrakt på London pub med nykjæreste Eva – «All That She Wants» med Ace of Base. Til mitt forsvar, var det en heftig forelskelse…