Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Når Andy Butler tar fri fra Hercules and Love Affair tar han gjerne turen inn i dj-båsen på svette klubber. 5. september befinner han seg på Blå i Oslo.

Hercules and Love Affair har i en årrekke levert glimrende og skeiv musikk på blant annet DFA Records og Moshi Moshi Music. Frontfigur Andy Butler har produsert det meste av musikken, og albumene «Hercules and Love Affair» (2008), «Blue Songs» (2011) og årets «The Feast of the Broken Heart» er alle å regne som klassikere innen elektronisk musikk.

Debutsingelen «Blind», med Antony Hegarty på vokal, ble kåret til årets best låt av Pitchfork i 2008 og var 6. plass på Resident Advisor sin Topp 30 liste samme året.

Andrew Butlers forkjærlighet for disco startet med en dj-karriere på homoklubber i Denver. Bare 15 år gammel debuterte han som dj på den lokale lærbaren: «Det var ganske skremmende. Jeg husker at politiet kom og jeg måtte gjemme meg på toalettet sammen med dørvakta med navnet Chocolate Thunder Pussy.»

Etter hvert fant Butler veien til New York der han studerte musikk og kunsthistorie. Den spede starten med Hercules and Love Affair begynte i 2002 da Butler dannet kollektivet DanceHomosDance sammen med artist og smykkedesigner Kim Ann Foxman. I 2003 skrev og arrangerte Butler «Blind» og spurte vennen Antony Hegarty om å legge vokal på låta. Debutplata var fylt til randen med catchy og bassdrivende nydisco og ble en av de store snakkisene i 2008. Selv hevdet Butler at inspirasjonskildene hans var «Miss Piggy, vennene mine, LSD, klassisk dansemusikk og feminin kraft.»

I et intervju med homomagasinet Xtra forteller Butler om inspirasjonen til bandnavnet Hercules and Love Affair: «Da jeg vokste opp var jeg opptatt av gresk mytologi, og da jeg ble eldre fant jeg ut at Hercules hadde en rekke homoseksuelle affærer. Bandnavnet henspiller på en av elskerne han mistet. Hercules vandrer rundt på en øy og leter desperat etter han. Jeg liker dette bildet: Den sterkeste mannen på jord, sårbar og på leit etter sin tapte kjærlighet.»

Det er de norske gutta Ollis & Pål Ulv, kjent fra Hubbabubbaklubb, som har hentet Andy Butler til Oslo og Blå denne kvelden. Hubbabubbaklubb står for øvrig bak fjorårets beste norske discolåt «Mopedbart» og vil med sikker stil og smak sette stemningen og varmen i dansegulvet før Andy Butler overtar spakene.

Liker du gutter med kjøtt på beinet og med sexy rødt hår og fregner? Svarer du JA bør du innfinne deg på Blå fredag 5. september.

Andy Butler og Hubbabubbaklubb, fredag 5. september, Blå, Brennerivn. 9c, Oslo. Kl 23, kr 130, aldersgrense 20 år.