Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

– Det nyutgitte spillet «The Evil Within» sender oss inn i en kryptisk verden av forvirring, paranoia, blod og mørk historie. – Du er fanget i hodet til en sadistisk eks-vitenskapsmann som har ett mål – din død. I motsetning til en film, lar spill oss styre historien og ta kontroll over utfallet. Vi er plutselig i hovedrollen, hvor det er våre ferdigheter og utholdenhet som spiller en rolle. Her er det ikke nødvendigvis en happy ending…, forteller Aksel Skorm Mena Refsdal.

– I 2008 imponerte Trond Giske alle gamers og geeks med VG-artikkelen «Spill er kultur». Spill er en opplevelse, en historie og følelse – for meg handler dette om følelsen av å bli vettskremt, kaldsvett av adrenalin og å skrike HELVETE så høyt at naboen sender bekymringsmelding til styret, smiler Refsdal.

«The Evil Within» er laget av Shinji Mikami som også står bak serien «Resident Evil».

– «The Evil Within» gir oss en god balanse mellom førsteklasses story, og pinefulle sekvenser hvor flasker og økser flyr veggimellom i full panikk over de utallige angrepene, sier Refsdal.

Aksel Refsdal jobber i Helseutvalget for bedre homohelse. Lørdag 8. november dj-er han på Scores sesongsavslutning på Ballroom. Refsdal kaller seg selv en musikkfanatisk fetisjist med TV-spill som avveksling og fest som livsgnist.

– Jeg er så heldig å kunne ha tilbudet SLM-Ung tilgjengelig for unge fetisjister, noe jeg tror og håper gir grobunn for videreføringen av en veldig viktig kultur. Samtidig er jeg opptatt av utelivskulturen, enten foran eller bak miksebordet. Jeg bruker spillkulturen som avveksling og «Grand Theft Auto» som sinnemestring.

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?
– Mine absolutt mest givende kulturopplevelser er å stå bak miksebordet – hvor som helst, når som helst. Det å kunne servere låter som får frem smil og dans er det ingenting som kan måle seg med.

– Hva er skeiv kultur for deg?
– Skeiv kultur for meg er å ha en fot plassert i vår fortid og en i vår nåtid mens vi sammen former fremtiden. Det er å kunne danse til låter utgitt i 2014 med den samme frigjørende følelsen som «Summer of Rave 89». Det er å kunne dra på Maksitaksi og å danse toppløse, gutter som jenter!

– Hva har vært din beste kulturopplevelse?
– Min absolutt beste kulturopplevelse er fra i år. Under Skeive dager spilte jeg låter på Helseutvalgets flåte. Ettersom jeg var plassert foran, var min utsikt kun begrenset til sidene av lastebilen. Da vi hadde kjørt opp mot Stortinget og skulle svinge, fikk jeg se hele folkemassen som var tilstede for å vise sin kjærlighet, sin støtte og sitt smil. Det var helt utrolig! All kjærligheten, all energien og musikken gjorde dette til en uvirkelig opplevelse!

– Hva har vært din verste kulturopplevelse?
– Da jeg som attenåring skulle feste i Danmark fikk jeg oppleve tidenes verste kulturopplevelse. Etter en kjapp runde med Google, fant jeg ut at Stensgade 30 var der det skjer. Jeg kom dit tidlig, betalte inngang og gikk inn. Da Elvis Presley kom på høyttalerne, skjønte jeg at dette ikke var en kveld med elektro. Seks timer med Presley… Seks….timer….