Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Da den amerikanske manusforfatteren Shonda Rhimes fikk homokritikk slo hun hardt tilbake.

Shonda Rhimes er kjent som manusforfatter, regissør og produsent og står bak populære tv-serier som Grey’s Anatomy, Private Practice og Scandal. Nå er hun aktuell med serien How To Get Away With Murder.

Rhimes ble først kjent som manusforfatter for Britney Spears-filmen Crossroads i 2001. Filmen spilte inn masse penger, men den ga ikke kred til Rhimes. Det var først da hun kom med Grey’s Anatomy at tv-industrien stoppet opp og holdt et øye med 44 år gamle Rhimes.

Tv-serien Scandal, med Kerry Washington i rolen som rådgiveren Olivia Pope, nådde også et stort publikum i 2012. Det samme gjør årets nye serie How To Get Away With Murder. Men ikke alle liker det de ser i serien.

How To Get Away With Murder er skapt av Peter Nowalk og lages av Shondaland, produksjonsselskapet til Shonda Rhimes. Serien handler om jusprofessor og forsvarsadvokat Annalise Keating som er mentor for en gruppe jusstudenter som får i oppgave å løse høyprofilerte saker i hver episode.

Jusstudenten Connor Walsh, spilt av Jack Falahee, er seriens eneste åpen homse. Allerede i episode to får vi se ganske så heite homosexscener med Walsh i hovedrollen. Motspilleren i den første sexscenen gisper i telefonen når Walsh takker dor seg og utbryter «he did this thing to my ass that made my eyes water». Det er friskt og selvsagt kontroversielt.

Seriens opphavsmann Nowalk sa i et intervju med E! Online før premieren at han «ønsket å pushe grensene, spesielt grensene for homosex» på tv.

På Twitter ble det kjapt hett etter premieren på How To Get Away With Murder. Mange hyllet sexscenene, mens andre mente serien gikk for langt.

En seer tvitret en kluge tip Rhimes: «the sex scenes i scandal and how to get away with murder are too much. There is no point and they add nothing to the plot.»

Shonda Rhimes svarte kjapt: «There are no GAY scenes. There are scenes with people in them.» og hun fulgte opp med:
«If u use the phrase «gay scenes», u are not only LATE to the part but also NOT INVITED to the party. By Felicia.»