Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

«Piss on Putin» er den nye singelen til Bête Noire. Se musikkvideoen på Blikk Nett.

London-bandet Bête Noire gir bort singelen «Piss on Putin» gratis via sin Soundcloud-side. Låta er inspirert av en plakat som ble distribuert i London i forbindelse med en demonstrasjon mot homofobi før vinter-OL i Sotsji i fjor. Plakaten viste en tegning av Putin som blir pisset på.

Bandets vokalist, David Hargreaves, som definerer seg som cis-kjønnet queer mann, så posteren av Putin på en demonstrasjon utenfor Downing Street i London like før OL i Sotsji.
– Plakaten gjorde inntrykk på meg med tanke på det utrolige hatet som møter lhbt-personer i Russland, ikke minst fra landets myndigheter i tiden før og under OL, sier Hargreaves.

Hargreaves er ikke den som pleier å blande seg i politiske spørsmål.
– Spesielt ikke i en musikalsk setting, men jeg hadde sterke følelser om det politiske klimaet og situasjonen for de mange tusener mennesker som må leve under den homofobe loven i dagens Russland. Jeg skjønte at jeg måtte bidra og at jeg måtte ta et standpunkt – og resultatet ble denne låta.»

Bête Noire kommer til å følge opp singelen «Piss on Putin» med en serie singler, fulgt av en EP i løpet av 2015, før de starter arbeidet med debutalbumet.

Last ned «Piss on Putin» gratis her:

Se videoen til «Piss on Putin» eksklusivt på Blikk Nett.