Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

– «Pride» er en feelgoodfilm om homobevegelsen og gruvearbeidernes streik i Storbritannia på 80-tallet. Filmen får veldig godt frem hvordan det er å stå utenfor og hva en idé kan føre til, og hva (uventet) samhold kan resultere i.
Bjørn Bentzen er for tiden leder for Raballder Cup 2015. Han spiller selv volleyball og har spilt på Raballder i ca 12 år. Bentzen er samboer og bor i Oslo. Til daglig jobber han med oppgjør innen forsikring.

Raballder Cup starter fredag 20. februar. Cupen har litt over 200 påmeldte med tilsammen 26 lag fra syv forskjellige land innen idrettsgrenene volleyball, innebandy og håndball. Volleyball skal spilles på Ekeberg og håndball og innebandy på NIH. Etterpå blir det bankett for deltakerne med middag og medaljeseremoni på Sentrum Scene.

– Det er gratis å komme inn i hallene og se på. Kom og bli med og lag god stemning i hallene og på festen etterpå! oppfordrer Bentzen.

Pride Releaseparty
Fra kl 22 åpnes dørene for andre når Raballder Cup sammen med Oslo Pride lanserer årets Pride Release med Klubb Lollipop som djs. Marianne Theodorsen er for mange kjent som den internasjonale motebloggen The Styledevil, mens Monica Johansen er kjent som artisten ved navn Minnie-Oh (MGP i 2012). Klubb Lollipop byr på elektrogodbiter, iblanda det beste fra pop og house. I fjor var de NRKs offisielle MGP-djs og spilte også på Slottsfjell og Øyanatt.

– Det er en super anledning til å bli kjent med andre sportsutøvere, både fra innland og utland. Billetter kan kjøpes på forhånd eller i døra. I fjor kom over 1100 mennesker på festen og vi satser på enda flere i år, sier Bentzen.

    
– Hvilke kulturopplevelser er du mest glad i?
– Det må bli konserter og festivaler.

– Hva er skeiv kultur for deg?
– Det må være skeiv idrett og Skeive Filmer.

– Hva er din beste kulturopplevelse?
– Det var Øyafestivalen 2014. Jeg var med for første gang og fikk oppleve mange gode og nye artister. Stemningen var fantastisk!

– Og din verste?
– Jeg har heldigvis få dårlige kulturopplevelser. Men jeg husker egen opptreden i revy fra hjembygda. Revyen var fin, men jeg var selv så nervøs da jeg skulle ha åpningsnummeret alene. Det må være det verste jeg har opplevd innen kultur.