Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

17-årige SOAK har brukt de to siste årene på å sjonglere studier, skating og å skrive musikk. Det lønner seg nå.

Den unge lesba fra Belfast bak artistnavnet SOAK heter Bridie Monds-Watson og har laget bølger i undergrunnen siden debutEPen «Sea Creatures» i 2012 – en plate som ga henne spiller jobber på store festivaler som Glastonbury og Other Voices, samt varme opp for Tegan and Sara på turne.

Hun kom ut av skapet 14-år gammel og forholder seg til seksuell orientering med en «what’s the big deal» holdning.
«Folk liker å lage en stor greie ut av legningen min, men det er bare en liten del av hvem jeg er. Jeg vil at musikken jeg lager skal representere meg – ikke seksualiteten,» sier Monds-Watson i et intervju med nettstedet CNI og forteller om et intervju hun en gang ga til et skeivt magasin.

«Når intervjuet kom på trykk var tittelen «16-år gammel lesbisk singer-songwriter». Seksualiteten min var overskriften. Men det er jo ingen stor sak og for meg er det viktig å ikke få den merkelappen.»

De fleste ser likevel ut til å la unge OAK få være den hun ønsker å være, også i hjembyen Derry i Nord-Irland hvor hun bor nå.
«Derry er et flott sted å bo nå til dags. Det er lite homofobi og festivaler som Foyle Pride viser at byen har kommet langt med hensyn til å være et sted hvor alle blir akseptert.»

Akseptert blir SOAK garantert også i Oslo når hun besøker by:Larm og Saint Edmunds fredag 6. mars kl 23. I juni spiller Soak også på Slottsfjell i Tønsberg.

Hør musikken til SOAK her: soakmusic.net

Mer info: bylarm.no