Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Hvem vinner den norske finalen i Oslo Spektrum?

Blant årets deltakere i MGP er Karin Park, som skrev Margaret Bergers vinnerlåt i 2013, Elisabeth «Bettan» Andreassen, som vant med Bobbysocks i 1985, og Erlend Bratland, som deltar med låta «Thunderstruck».

30 år etter at Norge vant sin første seier i Eurovision Song Contest med Bobbysocks, er også Elisabeth «Bettan» Andreassen tilbake. Sammen med Tor Endresen deltar hun med låta «All Over The World». Begge har deltatt i den internasjonale finalen, Bettan fire ganger og Endresen én gang.

Nesten sju år etter seieren i «Norske Talenter» og etter mange år som anonym frisør i Trondheim og Tønsberg, er også Erlend Bratland tilbake i rampelyset. Bratland slapp albumet «True Colors» i 2008. Albumet solgte til gull og lå femten uker på VG-lista, med andreplass som høyeste plassering. Bratland ble nominert til Spellemannsprisen som årets nykommer og årets hit for låta «Lost», men vant ingen av prisene.

Den unge artisten som sjarmerte hele landet, og som skiftet hårfarge for hver opptreden i «Norske Talenter», fartet land og strand rundt på turné og ble hypet av kjendisbloggeren Perez Hilton. Alt lå til rette for det store gjennombruddet. Men så sa Bratland stopp.
– Det var ikke en plutselig smell jeg gikk på. Det var noe som utviklet seg over tid, så jeg kan ikke sette fingeren på akkurat når og hvorfor. Jeg ble ganske deprimert og følte at jeg ikke fikk til det jeg ønsket. Til slutt var jeg så sliten at det gikk utover konsertene mine. Så da jeg kjente at jeg ikke presterte så bra som jeg ville, bestemte jeg meg.

Han tok en pause uten å vite om eller når han kom tilbake. I oktober i fjor skjedde det. Da slapp han singelen «Silent Sister». Nå opptrer han i Melodi Grand Prix med låta «Thunderstruck» som han har laget sammen med de svenske låtskriverne Linnea og Joy Deb.
– «Thunderstruck» beskriver på mange måter min egen reise til der jeg har kommet i dag. Den handler om å falle, men også det å reise seg igjen, sier Bratland, som er klar for å ta Melodi Grand Prix med storm.

– Det er en stor ære å få være med. Dette er Norges største sangkonkurranse, og jeg tror at det blir en helt fantastisk reise.

Vinneren av årets finale skal representere Norge i den internasjonale finalen Eurovision Song Contest i Wiener Stadthalle i den østerrikske hovedstaden Wien 23. mai. Norge møter blant andre Sverige og Island i semifinalen.

Programledere for Melodi Grand Prix som direktesendes fra Oslo Spektrum på NRK, er Silya og Kåre Magnus Bergh.

Melodi Grand Prix 2015, Oslo Spektrum, 14. mars.

MGP-deltakerne
Disse deltar i Melodi Grand Prix 2015 (i alfabetisk rekkefølge):
Alexandra Joner – «Cinderella»
Contrazt – «Heaven»
Erlend Bratland – «Thunderstruck»
Ira Konstantinidis – «We Don’t Worry»
Jenny Langlo – «Next to You»
Karin Park – «Human Beings»
Marie Klåpbakken – «Ta Meg Tilbake»
Mørland & Debrah Scarlett – «A Monster Like Me»
Raylee – «Louder»
Staysman & Lazz – «En godt stekt pizza»
Tor & Bettan – «All Over the World»