Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

– Jeg anbefaler i aller høyeste grad Street Art, både på nett og i virkeligheten. Det er en verdensomspennende anti-institusjonell kunstrevolusjon på gang, som kan oppsøkes og nytes i byer over hele kloden.

– Ellers har The Galactic Free Press på nett mye nyttig og kul informasjon til de som ønsker å lære eller forstå noe. Vil man ha noe å le av, så er persongalleriet til Rune Nilson i «Lønsj» på P1 å anbefale, særlig «Jan Olsen» og «Ståle Utslagsnes», sier Metch Johannessen.

– På musikkfronten er alt Dave Grohl fra Nirvana og Foo fighters har befatning med verdt et øre. Han er en av vår tids mest helstøpte musikanter i utstrekning og dybde. Mektige lydbilder med annerledestromming.

Av bøker vil jeg anbefale «Fra Asker til Eden» av Alfred Fidjestøl, om Garborgfamilien og resten av Askerkretsen. Hulda Garborg er spesielt interessant med sitt arbeid for bunaden, folkedansen og forløperen til Det Norske Teateret pluss mye mer. Hun er en underkommunisert kulturskikkelse med mange overraskelser.

«Metch» Johannessen er en råtøff trommis med lang fartstid fra undergrunnsscener i Oslo på 1980- og 90-tallet. Hun har blant annet spilt i The Willy B. Review, Florrie og Nattergalene, Fat Molly og Kaniner Til Salgs. I kveld spiller hun med Engla & Banditta på Herr Nilsen. Engla & Banditta skal være totalt sjangerblinde med åpne strenger i alle retninger. Tove Bøygard, som har vært kapellmester for kvinnedagsfeiringen i tre år, tok initiativ til å danne det nye bandet som også består av Unni Wilhelmsen, Caroline Waters, Sara Johannesson og Venja Ruud Nilsen.

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?
– De siste årene har jeg vært en god del på teater, stand up, konserter, foredrag, festivaler, museer og gallerier i både Norge og andre steder på planeten vår, og foretrekker alt dette enda mer i årene som kommer. Kultur er gøy!

– Hva er skeiv kultur for deg?
– Det samme som rett. Loddrett, vannrett, diagonalt er ett fett. Egg er egg, klær er klær og folk er folk. Merker ikke forskjell lell.

– Hva har vært din beste kulturopplevelse?
– Av nyere dato: Pussig nok Billy Elliot på Folketeateret. Er ikke fan av verken musikaler eller barn på scenen, men fikk meg en skikkelig overraskelse. Monsterbra og helstøpt produksjon. Trodde på alt de formidlet og gikk derfra med en forunderlig følelse av å ha opplevd noe vanvittig stort. Ellers glemmer jeg aldri «Lilly Valentin» med Anne Marit Jacobsen i sin tid. Måtte se den to ganger på Nationaltheatret.

– Hva har vært din verste kulturopplevelse?
– Jeg har tenkt og grublet og fundert på dette, men kan ikke huske noen direkte verken heldårlige eller halvdårlige kulturopplevelser de siste 50 årene. Er nok et lett bytte jeg. Det er kvalitet i det meste som vises for publikum.