Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

– Bli med å arranger sommerens vakreste eventyr, Oslo Pride 2015, oppfordrer festivalens nye frivilligsjef, Cathrine Daae.

Oslo Pride arrangeres fra 19. til 28. juni i sommer, og til gjennomføringen er det behov for om lag 200 frivillige ildsjeler.
– Det fineste med å være frivillig er at man blir en del av en stor gjeng som har det sosialt sammen i løpet av hele prideuka. I tillegg sørger man for at festivalen, som er viktig for unge og gamle og alle kjønn, faktisk blir arrangert, sier frivilligsjef Cathrine Daae.

Det politiske Pride House, festivalområdet Pride Park og det store høydepunktet for mange, Prideparaden, trenger folk i mange roller og til ulike oppgaver. For eksempel er det behov for verter, inngangsvakter og backstage-personell.
– De frivillige er selve kjernen i festivalen. Uten oss kunne festivalen vår ikke blitt arrangert, sier Cathrine Daae.

Ta med en venn
I årets vaktlisteordning kan du fra og med i dag melde inn hvilke vakter du ønsker å jobbe, samt føre inn hva slags roller du ønsker deg.
– I god tid før festivalen går av stabelen gir vi så hver enkelt frivillig tilbakemelding på hvordan skiftene blir, sier Daae.

Oslo Pride 2015 starter med Pride House på Litteraturhuset 19. – 21. juni. På Pride House arrangeres det debatter, ulike foredrag, workshops og andre kulturelle innslag. Her er det blant annet behov for vertskapspersonell og guider.

Riggingen av Pride Park starter deretter på mandag 22. juni. Riggingen pågår fram til Onsdag 24. juni, da den skal være klar for å ta i mot gjester. Parken er deretter åpen i fire dager fram til lørdag 27. juni. Her trengs det frivillige i hele perioden til både opprigg og nedrigg, som vertskapspersonell, inngangsvakter og annet.

Lørdag 17. juni er det klart for den store Prideparaden. I 2014 deltok over 20000 stolte lhbtiq, skeive, familie og venner i den, mens titusenvis av folk heiet den fram lags paraderuten. Til paraden trengs det frivillige som vertskapspersonell, sikkerhet og annet.
– Meld deg på allerede nå, og bli en del av fellesskapet i Oslo Pride. Og ta gjerne med en venn. Vi kjører nå en vervekampanje. På frivilligfesten etter festivalen vil vi dele ut premie til den som har vervet flest frivillige. Jo flere frivillige vi er, jo bedre festival klarer vi å arrangere, avslutter Oslo Cathrine Daae.

Påmelding her: Oslo Pride søker frivillige

Mer info her: Oslo Pride