Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Silvana Imam tok publikum med storm under by:Larm i Oslo nylig. Nå står Øyafestivalen for tur.

I februar i år ble rapperen Silvana Imam (29) kåret til årets homo/bi/trans på QX gallaen. Imam har røtter i Syria og Litauen, har studert psykologi ved siden av musikkarrieren og er dessuten kjæreste med Beatrice Eli, som i likhet med Imam også besøkte Oslo og by:Larm tidligere denne måneden.

Med EPen «När du ser mig • Se dig» som kom i 2014 var målet å inspirere.
«Det er akkurat det jeg vil. Jeg vil lage progressiv musikk. Jeg mer selv som en artist, ikke en rapper. Hvis du digger meg, så digger du deg selv også – og det handler om akkurat det. Det handler om deg,» sa Silvana Imam nylig i et intervju med det engelske lesbemagasinet Diva.

Imam ventet en stund før hun snakket åpent om å være lesbisk.
«Jeg ville ikke bli introdusert som «den lesbiske rapperen Silvana Imam.» Men nå som jeg er etablert vil jeg snakke om det, og det trengs. Helt ærlig, hvis jeg hadde sett noen som meg når jeg var 15 år … Det hadde vært verdt å dø for.»

Blikk møtte Silvana Imam under by:Larm og i vårt mainummer kan du lese intervjuer med både Imam og Beatrice Eli.

Øyafestivalen går av stabelen på Tøyen i Oslo 11. til 15. august.