Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

– Påskefestivalen i Kautokeino er en mangfoldig samisk kulturfestival med teater, konserter, reinkappkjøring og masse folk, som tydelig viser at det finnes kultur også utenfor Ring 1, sier Stein Sebastian Fredriksen. Samisk musikkfestival (Sámi Musihkkafestivála) har i flere tiår arrangert Påskefestivalen som i sin tid ble startet i 1972 av den kjente multikunsteren Nils Aslak Valkepaa. Startskuddet for festivalen går onsdag 1. april og varer til og med påskeaften 4. april.

Stein Sebastian Fredriksen er ny festivalsjef for Tromsø Arctic Pride. Til daglig jobber han som informasjonsrådgiver på Hålogaland Teater. Han er mangeårig journalist og var med å starte Blikk i 1989. Fredriksen er opprinnelig fra Oslo, men har bodd i Tromsø siden 1996.

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?
– Den gode historien, som berører og får meg til å undre.

– Hva er skeiv kultur for deg?
– Det samme som allmenn kultur, men med det lille «ekstra» perspektivet som gir meg gjenkjennelse og innsikt.

– Hva har vært din beste kulturopplevelse?
– Vanskelig å velge. «Av måneskinn gror ingenting» med Ragnhild Hilt tidlig på 80-tallet, «Raskolnikov» i Bergen i 1983, Kabukiteatret i Tokyo, filmen «Querelle».

– Og din verste?
– Her er det best å holde munnen lukket…