Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Oslo Nye Centralteatret ønsker velkommen inn i en verden basert på flere hundre norske MGP-tekster.

Det er ikke til å ta feil av. Hvert år under MGP/ESC-finalen zoomer tv-kameraene inn på elleville homser – og noen lesber – som vifter med flagg og hyler i ekstase. Årets ESC-finale 23. mai foregår i Conchitas hjemland, Wiener Stadthalle, og da blir det nok ikke mindre vifting med regnbueflagg. For de som synes ventetida kan bli lang, er «Lenge leve livet», som et godt vorspiel å regne.

Musikalen er basert på 400 norske MGP-tekster der det bare eksisterer kjærlighetslengsel, småtingslykke, dans og moro og fred på jord. «Men hva da hvis ordene i dette universet ikke strekker til, fordi de ikke finnes?», spør Oslo Nye Centralteatret i en pressemelding om «Lenge leve livet».

Hovedpersonen i musikalen er Lena – fra en sang med Odd Børre – (spesielt kjent for sin deltakelse i Eurovision Song Contest i 1968 med sangen «Stress» og refrenget « «Må må må må må må skynde meg og gå gå gå gå gå gå, slik at jeg kan nå nå nå nå nå siste bussen hjem») – gjennomgår en eksistensiell krise fordi hun hverken får sagt eller opplevd det hun vil. Lena vil ut, men finner bare siste bussen hjem.

Samtlige norske MGP-tekster fra 1960 og fram til i dag er gjennomgått og bearbeidet av regissør og dramatiker Åsleik Engmark, meddramatiker Askild Hagen og komponist Jon Rørmark. Sammen har de skrevet en musikalsk forestilling basert på dette materialet. 
«Sangtekstene er tolket og satt sammen på nytt, noe som gir ny dybde til tekst og melodi og – ikke minst – øyeblikk av stor komikk. Dette er oppsetningen for alle som elsker MGP og humor! Både en hyllest – og et sunt spark – til MGP-universet», lover Oslo Nye.

Lenge leve livet, Oslo Nye Centralteatret, urpremiere 16. april, spilles til og med 27. mai.

Mer info: Oslonye.no