Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Pride Park ble bygget i Spikersuppa i 2012, men flyttet tilbake til Rådhusplassen i 2013 og 2014 fordi arealet ikke var stor nok til EuroPride. – Men nå som Saras Telt er revet får vi bedre plass, sier Pride Park-sjef Fredrik Dreyer.

Festivalen Oslo Pride, tidligere Skeive dager, går av stabelen fra 19. til 28. juni. Pride Park, som er den største arenaen og hovedsamlingsplassen under festivalen, åpner dørene for publikum onsdag 24. juni og er åpen til og med lørdag 27. juni.

Dreyer og flere hundre frivillige begynner på riggejobben mandag 22. juni. Onsdag 24. juni åpner så dørene og da vil publikum finne en Pride Park med helt ny design.
– Hovedscenen plasseres med Stortingsgaten i ryggen, vendt mot Karl Johans gate. Og Housbaren er plassert til høyre for og i tilknytning til hovedscenen. På Hovedscenen foregår alle hovedshow og konserter, sier Dreyer.

Mini-SO plasses nærmest Stortinget. I tillegg videreføres det populære konseptet BamseBar, hvor Bamseklubben, i år som i fjor, får boltre seg på egen BamseScene. BamseBaren er plasser på gresset mellom Mini-SO og Hovedscenen. Skeive Kunstnere er også til stede i Pride Park med en egen miniutstilling.

Nytt av året er fonteneteltet, som plasseres til venstre for hovedscenen, ute i vannspeilet. Med gjennomsiktig tak kan folket nyte show, konserter, god mat og drikke ute i vannet.

Styreleder i Oslo Pride, Lars Arnesen, forklarer at beslutningen om å flytte Pride Park fra Rådhusplassen til Spikersuppa er tatt på godt grunnlag, og at styret har vurdert mange aspekter ved saken.
– Tilbakemeldingene fra publikum i 2012 veide tyngst. Pride Park-gjestene satte pris på det mer sentrumsnære og intime arealet som Pride Park får når parken blir bygget i Spikersuppa fremfor på Rådhusplassen. I tillegg er arealet i dag større enn i 2012, noe som også gjør at vi har et reelt vekstpotensial i Spikersuppa, sier Arnesen.

‒ Nå gleder vi oss fantastisk mye til å ta i mot folket og alle standholdere i Pride Park. Med Nationaltheatret, Stortinget og Karl Johans gate som nærmeste naboer, ligger forholdene til rette for gode besøkstall, avslutter Lars Arnesen.

PS! Oslo Pride-programmet slippes 4. mai.