Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Helt i slutten av mai er det igjen klart for pridefestivalen Regnbuedagene i Bergen, som vil gjenspeile det rike kulturlivet og mangfoldet byen mellom de sju fjell har.

Helt i slutten av mai er det igjen klart for pridefestivalen Regnbuedagene i Bergen, som vil gjenspeile det rike kulturlivet og mangfoldet byen mellom de sju fjell har.

Regnbuedagene arrangeres i år for sjette gang i regi av LLH Bergen og Hordaland, og har etablert seg som Norges nest største pride-festival. I 2014 satte festivalen seg for alvor på kartet med rundt 1000 deltakere i paraden, og over 3000 oppmøtte til parade-show på Torgallmenningen. Programmet for 2015 begynner allerede å falle på plass, og det tyder på at årets festival lever opp til fjorårets standard med mange spennende arrangementer, og både lokale og internasjonale navn på plakaten.

Statsminister Erna Solberg har meldt sin ankomst til Bergen og Regnbuedagene. En rekke politikere vil sees og høres i paneldebatter under festivalen og i dag, mandag 27. april ble det klart at Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne også tar turen til Bergen.

– Vi har kommet langt når det gjelder lhbt-personers rettigheter i Norge i dag, men vi har likevel en vei å gå, sier Horne i en hilsen til Regnbuedagene.

Horne viser til at mange fortsatt opplever trakassering, både på internett, på skolen og ikke minst i hjemmet.
– Det er derfor viktig at vi har kunnskap og toleranse, og at vi tar disse utfordringene på alvor.

Omstridt minister
Horne har vært barne-, likestillings- og inkluderingsminister i Erna Solbergs regjering siden 2013 og innvalgt på Stortinget fra Rogaland siden 2005. Allerede da Horne satte seg i ministerstolen ble det bråk. En Twitter-melding fra 2010 hvor Horne skrev «Lurer på om det er helt greit at barnehagene leser homoeventyr for små barn?» fikk nytt liv.

I et intervju med Blikk Nett før valget sa Horne at Frp vil kutte støtten til lhbt-organisasjoner i Norge, og mange var bekymret for at hun skulle fortsette den linjen også som statsråd. Bråk ble det også da Solvei Horne ble invitert til å åpne EuroPride fredag 20. juni 2014 på Litteraturhuset i Oslo.

Ministeren som en gang sa at hun ikke ville gå i en prideparade gjorde nettopp det under EuroPride i Oslo. Nå ern hun invitert til Bergen og Regnbuedagene hvor hun skal holde appellpå Torgallmenningen lørdag 6. juni kl 15 og deretter delta i den store paraden.

Regnbuedagene går av stabelen 30. mai til 7. juni.

Mer info og program: regnbuedagene.no