Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

11 innslag står på scenen når årets beste Grand Prix-parodi skal kåres og artistene kommer fra både Bergen, Oslo og Trondheim.

I tillegg til de 11 deltakerne, gjester også Bjørn Johan Muri årets Parodi Grand Prix. Muri slo for alvor gjennom da han endte på andreplass i Idol i 2007. I Grand Prix-sammenheng er han mest kjent for låten «Yes Man», som kom til finalen og endte på fjerdeplass i Melodi Grand Prix i 2010.

Låten ble en av årets største radiohits, lå på VG-lista i hele 17 uker, og toppet den i 5 av dem. Lørdag 2. mai gjester han Parodi Grand Prix som årets gjesteartist, og følger da i celebre spor etter blant andre belgiske Sandra Kim, spanske Baccara, svenske Kikki Danielsson og Mira Craig.

Skuespiller, standup-komiker og redaktør Thomas Anthun Nielsen vil lede showet. Han ble i vinter landskjent som kramkar i realityserien Anno som gikk med strålende seertall på NRK1. Han var også programleder under Tiårsjubileet av Parodi Grand Prix i høst, og i fjor var han med som deltaker sammen med skuespiller Lykke Kristine Moen. Hun er derimot med som deltaker også i år.

Tradisjonen tro avholdes det en stor etterfest etter Parodi Grand Prix-finalen på Grand Bergen. De som har billett til finalen i Grieghallen får gratis inngang på etterfesten. Festen har derimot 20 års aldersgrense.

Dj Monsuun skal sørge for slagermusikk gjennom kvelden. Han har spilt flere år på rad på EuroClub, som er den offisielle Eurovision-klubben som opprettes hvert år i arrangørbyen for den internasjonale Eurovision Song Contest-finalen. Også i år skal dj Monsuun til Wien, og har fått det ærefulle oppdraget å spille på avslutningsfesten for Eurovision etter finalen.

Etterfesten starter så snart finalen er over i Grieghallen, noe som er beregnet til ca 23:30.

Parodi Grand Prix-finale, Peer Gynt-salen, Grieghallen, Bergen, lørdag 2. mai kl 21. Dørene åpner kl 20.
Mer informasjon: parodigrandprix.no