Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

28. april ble saken om ekteskap tatt opp i høyesterett Washington. Ni dommere skal ta stilling til om det er grunnlovsstridig for en delstat å nekte lesbiske og homofile å gifte seg.

Høyesterett skal også avgjøre om det er grunnlovsstridig for en delstat å nekte å anerkjenne et sammekjønns ekteskap inngått i en annen delstat.

Det er stor optimisme i lhbt-miljøet og håpet er at det innen 24. juni, som er selve pridemåneden, skal komme en uttalelse fra de ni dommerne i høyesterett. Holdningen til lesbiske og homofile ekteskap har endret seg i befolkningen og ifølge en undersøkelse, gjennomført av Public Religion Research Institute, som ble offentliggjort 27. april er hele 61 prosent positive.

Public Religion Research Institute fant at langt flere muslimer enn hvite evangeliske protestanter er positive til at par av samme kjønn kan gifte seg. Mens 42 prosent av de spurte muslimene sier ja, svarer godt under en tredel av sistnevnte gruppe det samme

I dag er det lov for lesbiske og homofile å inngå ekteskap i 37 delstater, mot 3 for seks år siden. Høyesterett skal nå avgjøre om delstatene Michigan, Ohio, Kentucky og Tennessee får opprettholde forbudet mot lesbiske og homofile ekteskap som ble vedtatt av en ankedomstol i Cinncinati i november 2014.

Hillary Clinton, som kan bli Demokratenes presidentkandidat, har erklært at hun mener ekteskap for lesbiske og homofile er en konstitusjonell rettighet.

President Barack Obama gikk ut med sin støtte til lesbiske og homofile ekteskap i mai 2012, noe ingen amerikansk president har gjort før han.

Skulle ikke høyesterett ha kommet med en avgjørelse innen 24. juni er det bare å håpe at det er en forsinkelse – og at gledesnyheten kommer 28. juni, som er dagen da Stonewall-opptøyene startet.