Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Jan Rune Holdhus er mest kjent som standup-komiker og tidligere medlem i draggruppa Stay-ups, men han har også en karriere som musiker. Nå slipper han et nytt album med bandet J.R Harlekin.

Jan Rune Holdhus ga ut debutalbumet Me Me Me i 2013 under navnet J.R Harlekin. Albumet ble promotert med singlene «Celebrity» og «Go Lot», en låt som handler om å kjøre på for full guffe og gi alt når du har plattformen stødig under deg. I «Celebrity» beskrev Holdhus gleden over å synge.

Publikum gledet seg også over sangen. Noe som har gitt J.R Harlekin pågangsmot og vilje til å gi ut nok en plate. Blikk Nett tok en prat med Jan Rune Holdhus før plateslippet og spurte blant annet om hva han har drevet med siden sist.
– Siden forrige plate har jeg jo jobbet mye med den nye platen Cruising, sier Jan Rune Holdhus til Blikk Nett og forteller at innspillingen forgikk i Dum Dum-Boys sitt studio Amper Tone i Oslo.
– Jeg har jo bodd en del år i hovedstaden så det at denne platen ble foreviget der er jeg veldig glad for. Jeg har et kjærlighetsforhold til Oslo som jeg setter stor pris på, og i tillegg er alle de «gærne» vennene mine fra byen.

Han brukte mye tid på å finne rett produsent til innspillingen av Cruising.
– Jeg endte opp med Svein Dag Hauge kjent fra Lava, han var helt fantastisk å jobbe med og et samarbeid i fremtiden skal man ikke se bort ifra. Ellers går det mye i hard øving med bandet som består av 7 voksne mannfolk. Av og til føler jeg meg som en barneskolelærer, en gjeter eller en mor. Men er kjempelykkelig og veldig glad i bandet mitt.

Singelen «Go Lot» fra debutalbumet fikk internasjonal oppmerksomhet og har blitt plukket ut til soundtracket i filmen Far Too Far som har premiere i USA i oktober.
– Utgiveren min, Boah Sounds ble kontaktet av en publisher i USA, Michael Davenport, som ville bruke låta i filmen Far Too Far, og det er et resultat av både flaks og riktig låt. Musikkbransjen handler mye om gambling på en måte, ingen ting er helt sikkert. Men det var deilig å få en sånn respons på noe man jobber så hardt for å oppnå.

Tittelen på albumet er Cruising, noe som fører tankene til snuskete aktiviteter i busk og kratt. Kan det stemme tro?
– Albumet heter Cruising fordi platen er veldig helhetlig. Det er en reise fra A til B og sangene er historiene om ting man opplever på veien. Cruising på havet, i luften, på veien, i sinnet, i kjærlighet og i utfordringer. Det går igjen på platecoveret, som prydes av fugler. Ingen cruiser bedre enn fugler. Men låta «Crown» handler faktisk om cruising slik homoer forstår cruising … Alle referansene er tydelig og poetisk beskrevet i teksten.

Fredag 15. mai feires Cruising med konsert i Stavanger. Men hvor kan publikum ellers oppleve J.R Harlekin i løpet av sommeren?
– Vi øver foran publikum hver torsdag på Stingwish på Sting. Grunnen er at perkusjonisten vår Simon mener det spøker i vårt egentlige øvingslokale, så han nekter å sette sine bein der. Ellers spiller J.R Harlekin på hovedscenen på årets Glamatfestival. En turné kommer vel også etter hvert og jeg vil gjerne spille i Oslo. Jeg skal blant annet delta på Kvasi Grand Prix under Oslo Pride og det gleder jeg meg til, avslutter Jan Rune Holdhus.

Plateslipp J.R Harlekin Cruising, fredag 15. mai, kl. 21, kr 200. Klubb Sting, Valberget 3, Stavanger.

Mer info: jrharlekin.com