Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Natt til 17. mai vaiet det flagg fra mange nasjoner på scenen når Eurovision Drag Contest gikk av stabelen på Elsker i Oslo.

Daisy Hafstad aka Comtesse von Lüderitz og Anders Burkey klarte knapt å finne veien til scenen for å presentere de håpefulle artistene i årets Eurovision Drag Contest. Lokalet var fylt til randen av entusiastiske Eurovision-fans på Elsker lørdag 16. mai.

Mens bunadene lå trygge å nystrøkne hjemme samlet publikum seg til en kveld med hysteriske dragversjoner av Eurovision bidrag gjennom tidene. 11 bidrag skulle sette hverandre i stevne og sloss om 1ste plassen.

I tillegg til publikums gunst og applaus hadde Comtessen og Anders Burkey hentet inn en jury som fortløpende ga sine kommentarer til bidragene etter hvert som de kom.

Juryens hoveddommer var den notoriske Bøtta Pedersen. Med seg i juryen hadde Bøtta dragdronning AnaRexia, kjent fra gruppa Freak Family og som dj på Cat Club, Poison Ivy, kjent fra draggruppa Stay Ups og bandet J.R Harlekin, samt Blikks egen journalist Reidar Engesbak.

Eurovision Drag Contest har tradisjonelt tatt for seg kvinnelige vokalister fra konkurransens historie. Årets Drag Contest markerte et skille i så måte. Hele fire drag kings sto på scenen denne kvelden. Gruppa Konger for en Kveld deltok med Sveriges bidrag i 1984, Herreys «Diggilou Diggy Ley» mens Egil Eggstokkan fremførte Norges bidrag i 1986, Ketil Stokkans «Romeo», hvor Olav Klingen og Jonny Nymoen fra Great Garlic Girls bidro som dansere.

Kveldens drag kings ble godt mottatt av publikum. Det gjorde alle de håpefulle artistene, fra Dorthe Willa, Deborah Darling til Miss Trulte & the Jelly Plums, Coletta Price, Jackie Scar, Stina Colada og Ruby Diamond.

Publikum og juryen fant sine favoritter og lot jubelen strømme over bidrag som The Polly Pockets og deres versjon av svenske Dolly Styles «Hello Hi» og ikke minst Tatiana Tattireva som fremførte en absurd og herlig versjon av Yugoslavias bidrag i 1990, «Hajde da ludujemo».

De siste skal bli de første sies det, og kveldens siste utøver ble et bevis på det. Trioen Princessilicious og deres «Echo», Frankrikes bidrag i 2012, tok pusten fra publikum og jury med sine kostymer, halsbrekkende koreografi og energi.

Nabi Yeon Geisha (Remi Johansen Hovda), Kokiri (Katinka Steensgaard) og Cassie Bradshaw (Jens Martin Hartvedt Arvesen) gikk av med seieren til ekstatisk applaus og jubel.

Se bilder fra Eurovision Drag Contest 2015.

Natt til 17. mai vaiet det flagg fra mange nasjoner på scenen når Eurovision Drag Contest gikk av stabelen på Elsker i Oslo.

Posted by BLIKK on 17. mai 2015