Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

I dag skal humor settes på agendaen og på Skeiv Preik skal lokket løftes når prominente gjester diskuterer homokultur.

Fredag 5. juni
Kl 16.30: Debatt: Fra latter til latterliggjort.
Humor har vært et forsvarsvåpen og angrepsvåpen for lhbt-personer opp gjennom historien. Humor har blitt brukt for å slå tilbake mot homofobiske holdninger og skape mer aksept innad i lhbt-miljøet. Men hvor går grensen for hva som er morsomt? Når går du fra latter til latterliggjøring? I panelet sitter Anette Trettebergstuen, stortingsrepresentant Ap, Knut Olav Åmås, direktør Fritt Ord, Dean-Erik Andersen, skuespiller og dragartist og Elisabeth Norheim, samfunnsdebattant. Debatten ledes av Jon Martin Larsen, redaktør i Amstidene.
Det Akademiske Kvater

Kl 18.30: Skeiv Preik!
Hva er greien med homser og sosiale medier? Fungerer Grindr til dating? Er det en myte at alle lesbiske kvinner flytter inn til hverandre etter første date? Regnbuedagene lanserer et fjollete diskusjonsshow med prominente gjester som slår seg ned i sofaen foran publikum, for å snakke om deres forhold til homokultur, dating og hva som er stereotypisk homsete og lesbisk.
Det Akademiske Kvarter

Kl 23: Damenes Aften
Klubb awSOme tar turen fra Oslo til Regnbuedagene for å gi damene en kveld de sent glemmer. Nå pakker Vichy Ericsson og Fride Moksnes fra SO sammen sakene sine i Oslo og tar turen over fjellene til Bergen og sammen med Regnbuedagene de forvandle Café Opera til en glamorøs og fresh plass for damene. Det vil bli et unikt dj-show med musikk for alle smaker.Kr 150/200, aldersgrense 20 år.
Café Opera

Kl 23: Herrens Aften
Showgruppa Voi Voi, bestående av Elin Kristiansen og Thomas Anholt, byr på et catchy, moderne, underholdende og energifylt show med låter fra Eurovision og Melodi Grand Prix. Det blir i tillegg kåring av Mr Gay Bergen 2015. I konkurransen vil det bli lagt vekt på personlighet, sjarm og utstråling fremfor utseende. Konkurransen skal finne en god representant for det skeive miljøet i Bergen. Kr 100/150, aldersgrense 20 år.
Fincken, Nygårdsgaten 2a

Mer info: regnbuedagene.no