Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

– Are you ready?!!! Kaptein Kristin Henriksens stemme gjaller utover Bestumkilen i Oslo. Kamphumøret på old girls i Oslo Dragons stiger i takt med padleårenes kraft i det brusende vannet. Dragedamene går for EM-medalje i sommer. Har du konkurranseinstinktet i orden og er et sosialt dyr? Da kan dragebåtracing være noe for deg. Seniorlaget damer i Oslo Dragons har fortsatt plass på laget som trener beinhardt for å stå på pallen i Øst-Frankrike i slutten av juli.

En dragebåt er en svært lang og smal padlebåt. Både båten og dragebåtracing har sitt opphav i Kina. Under racene er dragebåtene rigget til med dekorativt hode og hale til en kinesisk drage, og tromme brukes for at padlerne skal holde rytmen.

Hver søndag, mandag og onsdag er dragedamene å finne i Bestumkilen i Oslo. Taktfast padler de den tunge båten, først 100 tak, så 200, 250 og 300 tak. De fleste i båten føler nok melkesyren komme snikende. Da gjelder det å bite tennene sammen og fullføre treningsøkten.

– Du må flekse bicepsen, Bitten, vi kommer jo i Blikk!

Tonen hos dragedamene er smått rå og flørtende. For old girls dreier det seg om lagånd, å ha det gøy sammen og holde trykket oppe.

– Treningen skal være lystbetont, og vi skal se framgang. Vi kjører styrketrening og det skal være eksplosivt, sier kaptein Kristin Henriksen.

Nysgjerrig på dragedamene? Les hele reportasjen i Blikks Pride-utgave.