Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Trodde du det holdt med kåringene Miss Gay og Lesbian Dyke? Nå har jakten på tidenes Cuntchita startet.

Klubbkonseptet Fuck Yeah Cuntchitas (FYC) startet i ruinene av de populære Upopulærfestene for fem år siden. Etter hvert slo FYC sine pjalter sammen med Queerdo og FYC going Queerdo har siden arrangert klubbkvelder på de merkeligste steder.

Men nå nærmer det seg slutten. Hjernen bak FYC, Wencke Yoon Wolden, avviser et hvert rykte om indre stridigheter og alle andre påstander som måtte dukke opp i kjølvannet av Save the Last Dance, som er den passende tittelen på klubbenes siste fest.
– Vi har ikke blitt voksne, så det er heller ikke grunnen til at vi legger opp. Vi har lyst å gjøre andre ting og vi har jobb og karriere som må prioriteres, sier Yoon Wolden til Blikk Nett.

Det er selvsagt alt for tidlig å mase om et eventuelt comeback, men helt avvisende er Yoon Wolden ikke.
– Aldri si aldri. Plutselig klør det i cuntchitaen og da kan det fort bli ny fest. Men akkurat nå er vi mest opptatt av Save the Last Dance.

FYC going Queerdo Save the Last Dance finner sted på Kunstnernes Hus lørdag 27. juni under paraplyen Metropol 2015. I tillegg til liveopptreden av Lucy Love (Danmark) og en rekke djs blir det altså kåring av Tidenes Cuntchita. Det holder altså ikke med to skeive kåringer i hovedstaden under Oslo Pride.

På Kvinnekvelden på Rockefeller fredag 26. juni skal årets Miss Gay kåres, mens Lesbisk Forbund har satt seg som mål å kåre den ultimate Lesbian Dyke på sin festival Metropol 2015 på Maksitaksi lørdag 27. juni. Rammene rundt kåringen av Tidenes Cuntchita er løsere, for å si det mildt.
– Etter fem år med fantastiske fester og nydelige gjester, så må vi kåre Tidenes Cuntchita, sier Yoon Wolden og håper med Blikk Netts hjelp å få kandidater til den gjeve tittelen.

– Tidenes Cuntchita må være uredd, fierce og ha det lille ekstra. Det må også være en person som er med på å skape god stemning, sier hun og legger til at det å ha «det lille ekstra» fører til en åpen og inkluderende kåring.
– Vi har jo fått med oss debatten mellom Lesbisk Forbund og LLH, samt Den store lesbedebatten. Vi skjønner ikke helt poenget med å ha én kåring for kvinner og én for menn og velger i stedet å være politisk korrekt. Det innebærer at Tidenes Cuntchita ikke er kjønnsbestemt, men åpen for alle kjønnsidentiteter og orienteringer, sier hun og oppfordrer håpefulle til å melde seg.

– Hvis noen kjenner en de mener er Tidenes Cuntchita, så er det lov å melde dem på. Det gjør man enklest på Facebooksiden vår.

– Hvordan skal kåringen gjennomføres?
– Altså, vi er jo lesber, så den biten er selvfølgelig ikke klar ennå, haha. Juryen er så godt som fulltallig og selve kåringen vil bli avgjort med forskjellige oppgaver. Den som vil vite mer må komme lørdag 27. juni, sier Yoon Wolden og legger til,
– FYC going Queerdo er en brobygger mellom homser og lesber, og alt annet rask, og poenget er å ha det gøy sammen. På Save the Last Dance kjører vi full pupp, eller løspupp om du vil, på Kunstnernes Hus med to avdelinger, hvorav det ene bygges om til en jungel for anledningen.

I hovedrommet blir det konsert med Lucy Love fra København. Djs for kvelden er Too Many Girls, Lisa & Lisa, Frank, Mattyboi og dj Highness. Danske Kirsten Astrup står for en musikk performance og det blir visning av filmen Transit av Camilla Andersen.

FYC going Queerdo Save the Last Dance, lørdag 27. juni kl 20, Kunstnernes Hus, Wergelandsveien 17. Kr 250, aldersgrense 20 år.

Meld deg på Tidenes Cuntchita: FYC going Queerdo