Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Christine Marie Jentoft ble kåret til Miss Gay Norway 2015 under Oslo Pride og i sommer skal hun lade batteriene før hun tar i bruk tittelen.

Navn: Christine Marie Jentoft
Alder: 27
Gjør: Miss Gay Norway 2015 og blogger på comingoutchristine.blogg.no.
Begynner på frisørskole til høsten.

Hva skal du gjøre i sommer?
Besøke svigers på andre kanten av landet. Hyttetur med dama og et vennepar, samt gjøre masse spennende med datteren min. Moderate mengder sol og lading av batteriene. Forhåpentligvis ramle innom en konsert eller to.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?
Folk som ikke kjenner meg for godt blir gjerne overrasket når jeg sier jeg golfer. Men sommeren er ganske A4, så tror det skal mye til før noen blir spesielt sjokkert.

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?
Overalt jeg kan sitte ute eller en tilfeldig brygge. Det er få ting som er bedre enn å pilse med beina i vann. Eventuelt en kald milkshake på Café Ryes gjør nytta si. Har også nettopp fått terrasse igjen, med ettermiddagssol, så det skal utnyttes med invitasjoner til bekjente. Når sola er gått ned finner du meg på SO.

Hvem kunne du tenke deg å trylle skeiv?
Sjefene til samtlige større aviser i verden, så kanskje LHBT-sakene ikke ble vridd for å skade skeive. Eventuelt antihomopastoren Martin Ssempa, men han er nok lærhomse allerede gitt, for hans samling av gay porr er omfattende.

Sommerdings du ikke kan leve uten?
Grillen. Mitt sommerliv er viet til å grille for meg og andre. Ingenting slår å stå i sola, kald pils i hånda, musikk på anlegget og mat som sakte blir himmelsk på grillen. Jeg er best på kjøtt, men stødig på fisk og vegansk.

Favoritt app på mobilen i sommer?
Fallout Shelter, et spill laget for å døyve cravingsa før Fallout 4 kommer ut til høsten. Men bildeappen Enlight er den jeg bruker til mest fornuftige ting. Blir ikke bra bilder uten.

Hit drar jeg aldri tilbake?
En viss gård i Steinkjær som var helt jævlig på alle måter. Ekle folk, fæl lukt og glovarmt. Har også dårlige minner fra Danvik Folkehøgskole etter å ha blitt busta «in the act» med en eks. Samt at den ene læreren likte ikke bilen jeg hadde, den bråka både fra anlegg og motor.

Hit drar jeg gjerne igjen?
Mauritius, litt avhengig av hvordan det er for lhbt’ere der. Eventuelt Sør-Afrika. Helst når det ikke er for varmt riktignok, er så kjipt når jeg blir solbrent første dagen og må ligge unna sola resten av ferien …

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?
Sørlandet og bryggeliv. Tøyen Cola og Vigelandsparken. Hvis tid så skulle vi gjerne råna så mye vi kunne i kjølige sommerkvelder. Kjørt ut til Tyrigrava og tatt en glasscola mens vi så på biler og sykler.

Hva vil du ikke vise frem?
Glovarme trikker og hverdagsfobien og -rasismen.

Hvilken lhbtq-person ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?
Caitlyn Jenner skulle fått lov til å ta meg med på familieferie. Men jeg tipper det hadde blitt mye mer fart med Ruby Rose.

Hva leser du i sommer?
Blå er den varmeste fargen, som grafisk roman. Samt jeg tenker å jobbe meg gjennom The Urban Legend, av Yosef Johannes. Den handler om Malcolm T. Madiba som er The Urban Legend. Han bekjemper kriminalitet med kampsport og i den ene utgaven settes han opp mot B-gjengen her i Oslo, i en annen utgave lærer han kids på Afrikas vestkyst om Ebola.

Favorittsommerlåt?
Ingenting gir meg sommer feeling som Zap Mama sin remake av «Iko-Iko».