Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Alle har en identitet. for noen er den sterkt knyttet til seksuell orientering/legning enn andre. Vi har spurt tre damer om hva lesbisk identitet er for dem.

Sarah Markgraf (30)


Hva betyr lesbisk identitet for deg?
– Hvorfor heter det lesbisk identitet og ikke bare lesbisk? Jeg ønsker bare å være den jeg er og ikke støte noen. De som er hetero går ikke rundt og utbasunerer at de er det, så hvorfor skal jeg gå rundt og si at jeg er lesbisk?

Er du komfortabel med ordet lesbisk?
– Ja, det er helt greit.

Sarah Markgraf. Foto: Linn Kristin Nordseth

Stine Hasla Ottestad (26)

Hva betyr lesbisk identitet for deg?
– Oi, det er vanskelig å definere. Det er en del av min identitet, men jeg vil ikke si at det definerer meg fullt og helt.

Er du komfortabel med ordet lesbisk?
– Nei, jeg liker ikke ordlyden. Jeg syns ordet skeiv er mye bedre.


Stine Hasla Ottestad. Foto: Linn Kristin Nordseth

 

Brita Møystad Engseth (49)

Hva betyr lesbisk identitet for deg?
– Impulsivitet vil jeg si definerer lesbisk identitet. For meg handler det om alt og ingenting. Jeg er lesbisk i alt jeg gjør. Selv når jeg handler på kiwi. Det blir mye rødt kjøtt. Biff, koteletter, kosedress og lavt stoffskifte, det er lesbisk identitet!

Er du komfortabel med ordet lesbisk?
– Ja, veldig. Det har jeg alltid vært. Jeg sier ikke at jeg er skeiv. Hvis du er skeiv, da har du røyka ei pille i Slottsparken, liksom. Det er mye lettere å bare være lesbisk! 


Brita Møystad Engseth. Foto: Linn Kristin Nordseth