Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Sjefen for Regnbuedagene kan endelig roe ned etter en hektisk festivalsommer. Som bergensere flest elsker han Bergen, men å sammenligne vær-apper ser ikke ut til å trylle fram sola.

 

Navn: Joakim Aadland
Alder: 24, men blir 25 på lørdag.
Gjør: Festivalsjef for Regnbuedagene i Bergen, kommunikasjonsrådgiver for LLH Bergen og Hordaland og bartender på Fincken. Med andre ord; en real heltidshomse.

 

Hva skal du gjøre i sommer?
Etter en lang festivalmåned i juni, med tre pridefestivaler og en musikkfestival, pakket jeg sakene mine med noe venner og dro på hyttetur på Østlandet. Harryhandel i Sverige, Tusenfryd, soling og sene kvelder med grilling og vin oppsummerer dagene der. Nå er jeg tilbake i Bergen hvor jeg skal nyte resten av sommeren sammen med en vidunderlig kjæreste (skikkelig klissete) og selvfølgelig feire bursdagen min på en tradisjonsrike måte – med en BursUke.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?
At jeg i det hele tatt tilbringer den med en kjæreste …

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?
Hvilken som helst terrasse med vin og sjømat. Jeg dukker nok også opp på Fincken.

Hvem kunne du tenke deg å kaste/trylle homofili på?
Vitaly Milonov, mannen bak den russiske antipropaganda-loven. Bare fordi han skal få kjenne på hvor fantastisk det er å være homo, for så å ta homofilien tilbake. Er jo ikke som at vi vil ha slike som han med oss på festen.

Sommerdings du ikke kan leve uten?
Vin. Vent, er det en dings? Nå er det i alle fall det.

Favoritt app på mobilen i sommer?
Måtte nylig slette både Grindr og Tinder da jeg gikk inn i forhold, så jeg har ikke noen spennende apper. Min mor vil jeg skal få meg Vipps, men det har ikke giddet enda.

Hit drar jeg aldri tilbake?
Haugesund. (På forhånd beklager jeg til alle mine venner fra Haugesund.)

Hit drar jeg gjerne igjen?
Rio De Janerio!

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?
Det er jo ingen tvil om at jeg, som en ekte bergenser, vil vise dem Bergen (er det egentlig noe annet å vise frem i Norge?). Da vil jeg nok ta dem med på en gåtur over vidden fra Ulriken til Fløyen. Med vin i sekken så klart. Ettermiddagen tilbringer vi over en utepils i Bergens fineste gate, skostredet.

Hva vil du ikke vise frem?
Alt av turistfeller. Da hovedsakelig fisketorget i Bergen.

Hvilken lhbtq-person ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?
Matt Bomer, så lenge han blir med. Av grunner jeg ikke vil nevne da min kjæreste trolig leser dette. Om ikke jeg tar han med også da.

Hva leser du i sommer?
Yr.no og storm.no. Noen ganger slår jeg de sammen for å spare tid og sjekket pent.no. Ikke særlig mye håp der.

Favorittsommerlåt?
Try me (feat. Jennifer Lopez & Matoma).