Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Pride Park åpnet i Stockholm onsdag ettermiddag. Nå er festen i gang i Östermalms IP i Stockholm. Lørdag ventes minst 45 000 deltakere og 400 000 tilskurere til skaninavias største parade.

På scenen i kveld står artister som Ace Wilder, Meja og Louise Hoffsten og Marlene Laszlo, som tradisjonen tro fremfører «Somewhere over the rainbow». Artisten Mariette Hansson står for årets Pride-låt «My revolution».

Pride Park i Östermalms IP
Også i år har arrangørene lagt Pride Park-området til Östermalms IP – under skyggene av de store eiketrærne. Her blir det mingling i Champagne-baren, lekeområde for barna i Pride Kids, et eget utstillingsområde for skeive kunstnere og et spennende Kinkykvarter der du kan utforske de mer mørke sidene av homokulturen …

Pride Park har egne restauranter, Moxy og Urban Deli, i tillegg til boder som tilbyr variert mat fra hele verden. På scenen blir det underholdning hver kveld under festivalen, og det er også i Pride Park paraden ender lørdag kveld 1. august. Arrangørene setter opp gratis buss som går til og fra parken til Pride House fra onsdag til fredag.

Pride House
I Pride House i Kulturhuset Stadsteatern på Sergels torg blir det høy aktivitet med kunst, musikk, debatt, film, samtaler, teater og workshops. Årets tema for allee arrangementer under Stockholm Pride er «Gör slut!», og med det vil de melde at de har «slått opp med» meningsløse normer internt i miljøet: «Vår kamp, stolthet og kjærlighet er felles, vi har alltid hverandre i ryggen». De vil «slå opp med» gamle ideer om hvem du er og hvem du kan være, med ideen om at kroppen definerer kjønnet ditt, med ideen om at forhold og familier må følge én spesiell oppskrift. «Nå har vi snakket om retten til å gifte oss i flere tiår, nå er det på tide at vi snakker om hverdagen, både i og utenfor tosomhets- og kjernefamilienormen», skriver arrangøren i en pressemelding. «Stockholm Pride oppfordrer til at vi alle våger, orker og vil ‘gjøre slutt med’ den eller dem som ikke aksepterer oss.»

Skandinavias største parade går fra Södermalm lørdag kl. 13, og den to timer og 4,5 km lange ruta går gjennom Stockholm sentrum og ender ved Östermalms IP. I paraden går det hvert år omtrent 45 000 deltakere og har over 400 000 tilskuere.

Stockholm Pride startet mandag 27. juli og varer til lørdag 1. august.

Mer info og program:

Stockholm Pride: http://program.stockholmpride.org/Events

Pride Park: http://www.stockholmpride.org/Pride-Park/