Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Kjersti Eidem Dyrhaug ville gjerne ha tryllet homofili på alle religiøse mørkemenn og mørkekvinner som fordømmer homofile og andre som bryter med heteronormen.

 

Navn: Kjersti Eidem Dyrhaug

Alder: 35

Gjør: Journalist og tekstforfatter

Hva skal du gjøre i sommer?
Først den obligatoriske uka på Lesbos med Flatbanker Tours. Så dingle hjemme og bade og padle kano i Nøklevann, ha besøk av trønderslekta til madammen, sykle og telte på Gotland og Fårö (fantastisk fint!) og være med pappaen min opp i hans barndoms Sunndalsfjell for å fiske ørret og høre om alle røverhistoriene fra de stedene han vokste opp. Det er et under at jeg eksisterer med tanke på alle gangene han nesten har falt ned fra høye steder, blitt tatt av skodda og flomstor elv, holdt på å sprenge seg selv i filler når han som guttunge tjuvfisket med stjålet dynamitt eller rent rundt i fjellet på nattetid på ski for å flørte med jenter på påsketur. Madammen er også med og vi skal låne den lille hytta til onkelen min. Karin er sporty og veldig glad i pappa. Noe som er praktisk når man må ligge i køyesenger på samme soverom som svigerfar. Hvis vi er heldige får vi oss kanskje en tur opp i Rondane i september også. Madammen og jeg altså. Jeg ser at sommeren min kvalifiserer til æresmedlemskap i Lesbisk turlag. 

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?
Jeg vet ikke om noe er særlig overraskende. Men jeg liker å drikke øl til frokost. Og å dusje minst mulig. Hvis jeg er på hyttetur eller ved sjøen der jeg bader da. Jeg elsker å gå rundt i superundertøy. Og å spille minigolf. Og å kose med sauer. Forresten, da vi lå inne i teltet på Fårö og drakk 60 % blandet med solbærsaft av plastflaske, stusset selv jeg.

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?
Jeg tror «ut» er stikkordet. Om sommeren elsker jeg spontane svabergsfester med øl og cava og liten minihøyttaler som metallisk og lett skurrende spiller topp 20 hits og gamle slagere. Så kan jeg danse på svaberget og være salongbedugget på tidlig ettermiddag. Eller sitte ved en kai eller brygge i sola. Jeg var på fest på Sukkerbiten for noen uker siden og det var stas. Ellers så er jeg veldig glad i de åpne blanke dagene der du møter noen tidlig i en park eller en uteservering og så svirrer man bare rundt og møter folk litt på innfallsmetoden til langt på natt. Varme kvelder på fortausrestauranter i utenlandske byer der man bare kan sitte og glo og være på tur og ikke skulle rekke noe som helst. Eller den kalde pilsen på hyttetrammen når man kommer hjem fra tur.

Hvem kunne du tenke deg å kaste/trylle homofili på?
Alle religiøse mørkemenn og mørkekvinner som fordømmer homofile og andre som bryter med heteronormen. Det ville selvfølgelig blitt en tsunami av selvhat og en periode med mye jobb for oss gladhomoer for å få dem på rett og lykkelig kjøl, men vi ville gjort verden en tjeneste på lang sikt, så det måtte vi bydd på.

Sommerdings du ikke kan leve uten?
Fiskestang faktisk.

Favoritt app på mobilen i sommer?
Pent.no. Når man skal forholde seg til feriering i fjell på Møre eller svenske øyer i havgapet finner jeg det fornuftig å følge værmeldingen med argusøyne. Selv om jeg ikke kan gjøre en dritt med det.

Hit drar jeg aldri tilbake?
Magaluf (eller Shagaluf som britene kaller det). Det er en grunn til at sånne dokumentarer på TLC om ungdomsfylla er filmet der. Eller at pinlige sykdommer har spesialsending bare derfra. Var der på tur med noen venninner da jeg var 18. Vi hadde det forsåvidt gøy vi, men det var en solid overdose av drita briter som løp nakne rundt og skrek fotballrop (det var gutta, jentene ropte Cunt og bitch) tok helikopter med tissen, spydde på skumdisko, pulte i smug og sprekker, hoppet mellom balkongene og flasset kvadratmeter med usmurt solskadet hud over hele deg i køer og på dansegulv.

Hit drar jeg gjerne igjen?
De fleste andre steder jeg ellers har vært, egentlig. Vil gjerne få en ny sjanse på Zanzibar, fordi jeg ble så innmari sjuk da jeg var der. Og min og madammens lille billige og bortgjemte drømmeresort på en liten Thailandsk øy som heter Koh Wai. Veldig enkle forhold, men så langt fra masseturisme i Thailand man kan komme tror jeg.

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise frem av Norge?
Først at Oslo har masse fine kriker og kroker og steder man finner utenfor Karl Johan. Så Rondane, Sunndalsfjella, rosa svaberg i Østfold eller Vestfold, Sørlandet, noen fjorder på Vestlandet, vakre Trondheim og Trøndelag, fordi det er obligatorisk når man er sammen med en trønder, Helgelandskysten, Trænafestivalen og Lofoten.

Hva vil du ikke vise frem?
Alnabru.

Hvilken lhbtq-person ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?
Jeg nedsetter en komité. Ellen deGeneres, lesbisk turlag, Reidar Engesbak og Alan Carr. Sammen hadde de kokt opp en salig blanding av smalt og bredt, sært, hysterisk, viktig, tullball, undergrunn og fjelluft i barten. Og Carr hadde alltid hatt sitt trillende barbord som passer mitt silkebrisne sommermodus.

Hva leser du i sommer?
«Stoner», madammens pakkelister, kart, avisen og værmeldingen.

Favorittsommerlåt?
Are you with me, med Lost frequencies. Den slo bare an en stemning i meg i juni og gjør meg glad.