Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Kommunikasjonsrådgiver i LLH, Ingvild Endestad, kurer flyskrekk med Tove Janssons «Kometen kommer».

Navn: Ingvild Endestad

Alder: 28
Gjør: Kommunikasjonsrådgiver i LLH

Hva skal du gjøre i sommer?
Jeg tok ferie rett etter Oslo Pride og dro til Barcelona for ei uke med storbyferie og til Bilbao på festival. I tillegg til obligatorisk Oslosommer har jeg også vært ei uke hjemme i Harstad.

Hva ville folk blitt mest overrasket over at DU gjør om sommeren?
Jeg prater veldig mye, så jeg tror ikke det er mye med meg som kommer overraskende på folk. Det må kanskje være at jeg tilbringer ganske mye tid (riktig nok mindre enn jeg burde) på å luke i kolonihagen på Etterstad. Og at jeg faktisk har vært skikkelig flink til ikke å jobbe i sommer.

Hvor går du helst ut i sommer, og hvorfor?
Aller helst henger jeg i kolonihagen eller på en terrasse med fine folk, men skal jeg ut foretrekker jeg uteserveringa på Angst eller Uhørt i Strøket.

Hvem kunne du tenke deg å kaste/trylle homofili på?
Åj åj. Denne lista er lang. Utfordringa er jo at man ikke nødvendigvis ønsker at alle kjipingene skeiv, selv om de kunne hatt godt av det. Av norske politiker skulle jeg gjerne sett at Sylvi Listhaug ble drysset med litt homostøv og en tiara.

Sommerdings du ikke kan leve uten?
Kamera. Jeg jobber iherdig med å bli flinkere på å ta bilder. Dessuten varer sommerminnene litt lengre da.

Favoritt app på mobilen i sommer?
Lydbokforlaget sin app. Jeg er livredd for å fly, og det eneste som hjelper er å høre enkle barnebøker om og om igjen. I det siste har det gått mye i «Kometen kommer» av Tove Jansson. Den varer cirka like lenge som en flytur i Europa og leses av Nils Ole Oftebro. Sniff og Mummitrollet har en imponerende angstdempende effekt.

Hit drar jeg aldri tilbake?
Jeg hadde en rimelig dramatisk og iskald tur til Plomari på Lesbos en påske for et par år siden. Ei uke med iskald temperatur, ingen tilgang til mat og klagebønn på høyttalere over byen hele dagen. Det hele var så tragisk at en svale bestemte seg for å dø frivillig på balkongen vår. Selv om turen ga mange morsomme historier i ettertid har jeg ingen behov får å dra tilbake dit.

Hit drar jeg gjerne igjen?
Jeg liker storbyferier aller best, og her kommer Istanbul, Buenos Aires, Roma og Paris høyt opp på lista. I tillegg frister Bilbao til gjentakelse.

Hvis du får utenlandske gjester, hva vil du vise fram av Norge?
Nord-Norge. Uten tvil. Fantastisk natur, fisketurer og sommernetter som aldri slutter. Vi skulle campet i Vesterålen, banka tørrfisk og drukket pils.

Hva vil du ikke vise fram?
Karl Johan byr jo ikke på stort mer enn Gardermoen, så det trenger jeg ikke å vise fram. I tillegg vil jeg ikke vise fram den fiendtlige arkitekturen og hvordan tilreisende romfolk og andre sendes fra plass til plass av politiet og ordensvakter hele sommeren.

Hvilken lhbtq-person ville du latt planlegge ferien din og hvorfor?
Brita Møystad Engseth kunne gjerne fått planlegge en tur til utvalgte steder i USA og gitt meg en guida tur med filmtrivia ispedd litt politiske og historiske fun facts. Det tror jeg kunne blitt en bra tur.

Hva leser du i sommer?
Innsirkling 3 av Tiller og aviser.

Favorittsommerlåt?
Musikk er best live på sommeren. I år har The Ting Tings på BBK Live i Bilbao og KUUK i Pride park vært favorittene. «Norge trenger KUUK» skaper bra sommerstemning.

width