Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Reykjavik Pride er i gang og paraden går av stabelen lørdag 8. august.

I anledning Reykjavik Pride ble en av hovedgatene i sentrum malt i regnbuens farger tidligere denne uka.

Reykjavik Pride er en av Islands absolutt største kulturbegivenheter og i løpet av prideuka deltar mer en 100 000 publikummere på de ulike arrangementene. Selve paraden er en folkefest og årets parade vil gå på den nymalte regnbuen på en av byens hovedgater.

Reykjaviks ordfører Dagur Eggertsson fikk ansvaret for å male det gule feltet. På sin egen Facebook-side skriver ordføreren at regnbuen ble «mer kraftfull og vakker enn jeg hadde forestilt meg. Dette er med på å gjøre byen vår mer livlig, mer human og ikke minst til en bedre by takket være godt samarbeid.»

Lederen for Reykjavik Pride, Eva Maria Thorarinsdottir Lange, sier i en kommentar til nettstedet Vísir: «Det var nydelig. Vi fikk hjelp av en stor gruppe barn og mange hadde med seg egne malepensler.»

Godt over 30 arrangementer står på programmet under Reykjavik Pride og festivalen drives av et stort antall frivillige.
«Det er mye som skjer og vi hadde ikke kunnet gjennomføre dette uten frivillige. Det handler om aktivisme og engasjement på grasrotnivå,» sier Thorarinsdottir Lange til Vísir.

Mer info: hinsegindagar.is