Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Marius Olaussen, Rune Andre Ristesund og Helge Ytterøy L’orange gir regnbueflagg til FK Haugesund.

Kampanjen #tacklehomophobia jobber for å bygge gode holdninger overfor lesbiske og homofile i idretten. Aktiv bruk av regnbuesymbloer er en del av strategien.

FK Haugesund sender nå tydelige signaler om at homofile og lesbiske er velkomne i idretten gjennom aktiv bruk av regnbuesymboler. Det er takket være tre ildsjeler i Haugesund som nå har sponset klubben med nye cornerflagg i regnbuens farger.
– Fotball skal være for alle. Dette er et lite, men viktig symbol som understreker det. #tacklehomophobia er en fin kampanje som støtter gode verdier idretten bør bygges på. Fotballen har som kjent litt å gå på, og jeg håper dette kan være med på å hjelpe fotballen i en mer inkluderende retning, sier Marius Olaussen som tok initiativet overfor FKH i våres.

– FKH er en åpen og tolerant klubb. Jeg kjenner både Måkeberget og spillerne godt, og vet at det er helt greit å være skeiv der. Ved å markere på denne måten kjenner jeg igjen klubben og min egen by som en åpen og tolerant. Det er viktige signaler å sende til de som ikke kjenner oss fra innsiden, sier Rune Andre Ristesund.

– Fra venner i Måkeberget vet jeg hvordan supporterklubben aktivt har drevet holdningsarbeid over flere år for å stanse homofobi. Det er bra og viktig, slik at unge usikre på tribunene ikke opplever å høre «jævla homse» bli ropt til en spiller, sier Helge Ytterøy L’orange, og legger til,

– Også enkeltspillere har vært tydelige. Meldingen fra Christian Grytkjær «you ar not afraid, you are an asshole» er et tydelig og viktig budskap.

Mediesjef i FK Haugesund, Per Ivar Reine, var aldri i tvil når de fikk henvendelsen.
– Det er viktig at vi viser vårt standpunkt. FK Haugesund skal være en inkluderende klubb og alle skal være velkomne, sier Per Ivar Reine.

Cornerflaggene i seg selv er ingen stor sak, men de er et tydelig signal. Det ble spesielt tydelig når fotballforbundet forsøkte å stanse bruken av slike flagg med å henvise til ikke-eksisterende regler i det internasjonale fotballforbundet forklarer initiativtaker Marius Olaussen.
– Dette handler om å bygge holdninger, og å sende et tydelig signal til unge, og de som fortsatt kan være usikre: «Det er helt greit å være homse eller lesbe». Og så er det viktige signaler til motkreftene for likeverd og aksept, at viktige institusjoner som FKH og andre er tydelige på sine holdninger, avslutter de tre flagg-giverne.