Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Westboro Baptist Church, kjent for plakater som God Hates Fags, møtte motstand i Kansas, USA i helgen.

Det populære bandet Foo Fighters, med Dave Grohl i spissen – kjent fra bandet Nirvana, holdt konsert i Kansas, USA sist fredag. I den forbindelse møtte den omdiskuterte gruppen Westboro Baptist Church opp utenfor konsertlokalet for å demonstrere.

Westboro Baptist Church har blitt beryktet etter sine mange angrep på homofile og alle som støtter dem. Internettsiden God Hates Fags.com har vært et viktig redskap for menigheten. Gruppen ble ledet av Fred Phelsps frem til sin død i 2014. Datteren Shirley Phelps er nå gruppens frontfigur. Menigheten, som for det meste består av Phelps familiemedlemmer, bruker også direkte aksjon som middel i kampen mot perversiteter og demonstrerer mer enn gjerne i begravelser og mot organisasjoner og privatpersoner – samt band og artister som ikke følger «reglene», som Foo Fighters.

Det er ikke første gang Foo Fighters har fått merke Westboro Baptist Churchs vrede. Menigheten demonstrerte mot en Foo Fighters konsert i september 2011. Da svarte Foo Fighters med å spille live på en truck. Låta som møtte Westboro Baptist Church den gang var «Keep It Clean (Hot Buns)» med tekstlinjer som «Think I’m in the mood for some hot-man muffins.»

Sist fredag gjentok Foo Fighters motdemonstrasjonen i Kansas City.

Se video her: