Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

– Jeg har akkurat begynt på Lars Saabye Christensens nye roman, «Magnet». En koloss av en bok, men så langt lovende. Jeg gleder meg til å følge hovedpersonen Jokum, sier Kjell Erik Ullmann Øie. – Jeg elsket «Beatles» og «Halvbroren». Store verker. «Magnet» ser ut til å være i samme gate.

– Så må jeg nevne «Fortrolige samtaler» som min tante Liv Ullmann skal sette opp på Nationaltheatret med premiere 6. januar. «Fortrolige samtaler» handler om familier og deres hemmeligheter. Et tema som fascinerer, sier Øie.

Kjell Erik Ullmann Øie er tidligere LLH-leder og var en av de sentrale ildsjelene bak den omstridte partnerskapsloven. Han har vært statssekretær for seks forskjellige statsråder i Jens Stoltenbergs regjeringsperioder og har jobbet med blant andre Jonas Gahr Støre, Anniken Huitfeldt, Anne-Grete Strøm-Erichsen og Karita Bekkemellem. I dag jobber han som generalsekretær i Plan Norge.

I august debuterte Kjell Erik Ullmann Øie med romanen «Kunsten å elske et barn». Boken handler om en borgerlig Trondheim-familie med falske fasader og behov for total kontroll.

– Boken handler om at valg vi tar, som ved første øyekast kanskje ikke virker dyptgripende eller alvorlige, kan få så store konsekvenser at vi nesten ikke makter å bære dem gjennom livet, sier Øie.

Kjell Erik Ullmann Øie (foto:Plan Norge)

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?
– En god musikal, «Miss Saigon», «Kinky Boots»‚ «We will rock you». I så måte er jeg en homo som virker.

– Hva er skeiv kultur for deg?
– Skeive dager og skeive filmer. Å føle seg som en del av noe større, noe som styrker identiteten min som homse og som reflekterer mitt liv.

– Hva har vært din beste kulturopplevelse?
– Å lese «Balansekunst» av av Rohinton Mistry. En utrolig gripende historie fra India. Og den amerikanske versjonen av «Queer as folk». Da koste jeg meg gjennom mange episoder.

– Og din verste?
– Tror det må være Melodi Grand Prix. Her er jeg en homo som ikke virker.