Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Oslo/Fusion viser dokumentaren Game Face som forteller historien til idrettsutøverne Fallon Fox, den første trans*personen til å slåss profesjonelt i Mixed Martial Arts, og Terrence Clemens, en ung lovende basketballspiller som tilfeldigvis er homofil.

Begge innser at å komme ut er viktig for egen integritet og sinnstilstand, men mangel på en klar plan og frykten for uforutsette konsekvenser dette kan ha for karriere og privatliv gjør dem engstelige og aktsomme.

Både Fallon og Terrence er svært åpne om seg selv og sine liv, og gir oss innblikk i sine styrker og svakheter, og lar oss ta del i kampen.
Tematikken i Game Face gjelder altfor mange idrettsutøvere generelt, hvor det å være åpen som lhbtiq-person ennå hører med til sjeldenhetene, og hvor motstanden innad kan være svært tøff både på amatørnivå og profesjonell idrett.

Idretten spiller med egne regler når det gjelder spørsmål om kjønn og seksualitet. Ville det ha vært akseptabelt å kreve en kjønnstest av en kollega? Er det greit å mene at om en kollega bytter kjønn så er hun eller han bedre eller mindre egnet til å gjøre en jobb? Hva med utøverne selv? Hvordan opplever de personlig og profesjonelt hele prosessen med å finne seg selv, fortelle det til alle og håndtere kritikken i etterhånd?

Dette er spørsmål som blir stilt både i dokumentaren og en Q&A med Fallon Fox og Terrence Clemens etter visning på Cinemateket kl. 19.

Game Face, Oslo/Fusion, Filmens hus, tirsdag 15. september, kl 19, Dronningens gate 16.

Fullstendig program for Oslo/Fusion finner du her: oslofusion.no