Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Suksessboka Farvel til Eddy Belleguele blir teaterstykke.

Edouard Louis (22) debuterte i fjor med oppvekstromanen En finir avec Eddy Belleguele, som kom på norsk med tittelen «Farvel til Eddy Belleguele».

Romanen skapte oppstandelse i Frankrike med sine skildringer av vold og rasisme i et klassesamfunn uten like. Ekstra sår er romanen fordi den nettopp gir seg ut for å være en selvbiografi. Edouard Louis’ egentlige navn er Eddy Belleguele. Romanen er en fortelling om en klassereise og om en gutt som tiltrekkes av kjærlighetsfilmer og sterke guttekropper i stedet for fotball og jenter.

I Frankrike har debatten gått høyt om sannhetsgehalten i den skitne virkeligheten som Louis beskriver. Romanen solgte over 200.000 eksemplarer de første månedene etter utgivelsen og er oversatt til over 20 språk. Nå settes romanen opp som teaterstykke på utestedet Jaeger i Oslo.

Regien er ved Kjersti Horns regi og på scenen står Emil Johnsen, kjent blant annet fra stykket Natten er dagens mor på Nationaltheatret. Stykket settes opp i samarbeid med Édouard Louis og i et intervju med Aftenposten forteller Louis:
«Min agent fortalte meg at det var noen norske kunstnere som var interessert i å lage teater av min bok. Jeg fikk se klipp av arbeidene til både Kjersti og Emil og ble dypt imponert. Jeg tenkte at dette er kunstnere som ikke skyr vanskelige og politiske temaer.»

Farvel til Eddy Bellegeuile har premiere torsdag 19. november på Jaeger, Grensen 9, Oslo.