Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Jubelen brøt løs allerede etter første nummer under premieren av Oslo fagottkors julekonsert, God jul og fagott nyttår.

Lilleborg kirke var fylt til randen under den for lengst utsolgte konserten tirsdag 8. desember. Premieren og de øvrige oppsetningene av julekonserten, ble utsolgt hele to måneder før premieren – til og med billettene til generalprøven ble revet bort.

Fagottene startet showet med en herlig forfriskende versjon av Let it go fra alle fireåringers prinsessedrøm, disneyfilmen Frost. Aldri har Frost og prinsessen, en riktig så lekker blåkledd prins for anledningen, vært gjort så interessant. De mannlige snøfnuggene tasset rundt prinsen, solist Even Bergan, som startet showet med å forhekse publikum i kjent Elsa-stil, bare med noe mer sjarm.

Oslo fagottkor har alltid vært garantister for god julestemning, og det med en blanding av et forrykende sceneshow, klassiske slagere og et oppkomme av kreativ galskap. Under O Come All Ye Faithful ble det virkelig klart at bjellene aldri har hatt mer klang, for det det hørtes nesten ut som om Antony fra Antony and the Johnsons hadde inntatt scenen. Jammen klarte ikke fagottene å få det til å regne menn med både Maria Magdalena og Sia på scenen samtidig. For ikke å snakke om at den irriterende skapningen fra Donald-filmen Jungelens klovn, «arapapa-fuglen», viste seg å være akkurat like irriterende i virkeligheten som på TV-skjermen.

Som alltid var det rom for både hæla i taket, latterkrampe, gode førjulstårer og ettertanke i julekonserten til fagottene. Julestria og den overfladiske pusten slapp taket med klassikere som Det hev ei rose sprunge, Mitt hjerte alltid vanker og Deilig er jorden. Det som er så herlig befriende med fagottene, er at det alltid følger en fruktsalat etter en god porsjon ribbe. På den måten går man aldri lei av verken konfetti eller julens tungvektere.

Et av kveldens mange høydepunkter var utvilsomt Jorden rundt om en enebærbusk, hvor fagottene viste eksotiske takter samtidig som de tok en svipptur innom Star Wars med Darth Vader og prinsesse Leia på scenen. Fagottene hadde også laget en liten hyllest til verdens mest kjente dragdronning, RuPaul. På forhånd hadde de trålet internett etter pumps i store størrelser og H & M etter løsvipper. Alle gikk de så grasiøst og selvsikkert rundt på de høye hælene sine at man skulle tro de aldri hadde gjort noe annet.

Ifølge fagottgutta er ingenting mer skrullete enn jula, og du skal elske deg selv og glitteret ditt. Spesielt vanskelig er det ikke å elske fagottene heller, når de må redde jula fra Trude Drevland og kulturminister Thorhild Widveys anbudsrunde.
Fortsettelse følger, åpenbart …