Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Stockholmsgruppa Kate Boy har blitt kjent for sin særegne electro pop, og spesielt låtene «Northern Lights» og «In Your Eyes», men også for sitt brennende engasjement for lhbt-saken. Fredag spiller de på John Dee i Oslo.

Gruppa het opprinnelig Rocket Boy, som besto av Markus Dextegen og Hampus Nordgren Hemlin, men så traff de australske Kate Akhurst i 2012 og Kate Boy ble født.

Det var den svenske popmagien som førte dem sammen.
– Jeg elsker svensk popmusikk, fortalte Kate Akhurst når Blikk Nett møtte gruppa i Pride Park i juni.

Kate Boy slapp ep-en Northern Lights i 2012, som høstet gode anmeldelser og fikk publikum til å strømme til konsertene. I november kom debutalbumet ONE og trien ble redusert til en duo.

Budskap i musikken
I tillegg til å lage popmagi har Kate Boy gjort seg bemer-ket som ambassadører for lhbt-saken.
– Målet vårt har alltid vært å få musikken vår ut til publikum. Etter hvert som vi begynte å turnere og møtte publikum ansikt til ansikt, forsto vi at vi hadde en unik mulighet til å si noe, forteller Markus Dextegen.

– Det var noe vi selv hadde behov for også. Det blir en drivkraft de dagene man er sliten og ikke har sovet på flere døgn. Da går vi på scenen og gir publikum et budskap i tillegg til musikken vår, sier han og forteller at budskapet handler om kjærlighet rett og slett.

– Ja, det er så enkelt, sier Kate Akhurst.
– Vi engasjerte oss i kampen for at homofile skal få kunne gifte seg. Kjærlighet burde promoteres over hele verden – og når lhbt-personer ikke får lov å gifte seg er det helt absurd å tenke på, sier hun til Blikk Nett.

Brenner for Russland
Lhbt-saken har etter hvert sneket seg inn i musikken også. Når galskapen tok av i Russland, med antipropagandalover og overgrep mot unge skeive, var det et hett samtaletema hos Kate Boy, og de tok samtalene med seg i studio.
– Vi ble deprimerte av nyhetene fra Russland, og det ble for dumt å lage popmusikk uten budskap. Så det påvirket oss og skriveprosessen vår, sier Kate Akhurst.

Fansen liker engasjementet deres og tar ofte kontakt.
– Vi har alltid hatt en stor andel skeive fans. Akkurat hvorfor vet vi ikke, men det har nok noe å gjøre med hva vi synger om, sier Hampus Nordgren Hemlin.

Konkurranse
Vinn billetter til deg og en venn. Send en mail til konkurranse@blikk.no og fortell oss tittelen på din Kate Boy favorittlått. Vinneren trekkes fredag 11. desember kl 15.

Kate Boy spiller på John Dee, Mariboes gate, fredag 11. desember.
Mer info: rockefeller.no