Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Den svenske kunstneren Emma Tingårds utstilling Une Affaire de Femmes er tilegnet kvinner som elsker kvinner. Utstillingen er laget spesielt for So, forteller Tingård til Blikk Nett.

– Jeg ble kontaktet av So for å lage et design på veggen bak baren. So har vært oppmerksom på utstillingene mine i Sverige og ønsket å få inn et nytt, spennende element i lokalene sine. Ut ifra dette jobbet jeg fram ideen om en hel utstilling dedisert til So, hvor jeg valgte å portrettere sterke, vakre kvinner med en tydelig identitet. Kvinner som Marlene Dietrich, Ava Gardner og Anita Ekberg, sier Tingård.

– Det interessante og samtidig noe av det mest utfordrende ved å male portretter er ikke bare å gjengi modellen men også å finne den eksakte detaljen som gir bildet personlighet og sjel, legger hun til.

Inspirert av avisutklipp
Tanken bak navnet på utstillingen fikk Tingård da hun jobbet fram materialet for veggen bak baren på So. Kunstneren forteller at hun ofte jobber med avisutklipp som bakgrunn på denne type vegger. Da hun tilfeldigvis kom over rubrikken Une Affaire de Femmes, skjønte hun med en gang at det var en interessant tittel som ville speile So og samtidig gi kreativ boltreplass for betrakteren.
– So har som skeivt utested vært det grunnleggende temaet i den kreative prosessen for å finne utstillingens konsept. Jeg ville at utstillingen skulle formidle en feminin, sterk og selvstendig følelse, sier hun og forteller at utestedet So gir henne assosiasjoner til klubber i verdensmetropoler som New York og London.

– Jeg trives med å stille ut i lokaler som er annerledes, lokaler hvor man kan møte betrakteren av kunsten i hennes hverdagslige liv. Jeg inspireres av plasser der mennesker kan være seg selv uavhengig av hvem man er og hvilken seksuell legning man har.

Tilhørighet i farger
Kunstneren håper at utstillingen kan bidra til å gi de besøkende på So en følelse av tilhørighet og gjenkjennelse, og at hun kan nå ut til en ny målgruppe som via Une Affaire de Femmes får møte kunst som er spesielt dedisert til dem. Tingård er kjent for sine store, fargerike portretter som ofte er inspirert av Street Art-sjangeren. Farger er et viktig virkemiddel i Tingårds kunst og utstillingen på So er intet unntak i så måte.
– Farger spiller en stor rolle for hvordan vi føler oss. I hverdagen møtes vi ofte av mørke farger, bade i klesvalg og omgivelser. Jeg tror at alle mennesker trenger å møte og omgi seg med tydelige og positive farger for å få det bedre. Et fargesterkt bilde i et ellers dominerende hvitt hjem vil skape varme og tydeligere romfølelse. For meg kan farger speile en personlighet som jeg har stor nytte av i portrettene mine, forklarer kunstneren, som ser ut til å gå en hektisk vår i møte.

– Saatchi Gallery i London har vist interesse for våren og det har også British Vogue gjort for sin galleriside. For øvrig er jeg kurator for en større utstilling med ti ulike kunstnere i Stockholm i mars. Resten av våren er avsatt til bestillingsjobber, som blant annet å ”portrettere” en Porsche for en kunde i Los Angeles, sier Tingård.

Følg Emma Tingård på Instagram

Une Affaire De Femmes #mixedmedia #art #artbyemmatingard

Et bilde publisert av @emmatingardart