Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Etter lang tids fravær fra rampelyset er Bøtta Pedersen klar med nytt show på Elsker. Helgens premiere for Miss Trulte & Bøtta Pedersen – Et Show Uten Sidestykke! er nesten utsolgt.

Bøtta Pedersen lover lite parodiering, men masse uthenging. Han forsikrer også om at det ikke fins en rød tråd i showet.
– Dette er rett og slett bare for moro skyld, med et enormt spekter fra burlesk til tant og fjas, for dem som liker sånt. Vi er fem artister på scenen hver kveld (fire pene og en stygg) og holder på i et par timer. Det blir mest humor, men også glamour, trash, krenk, ironi, sketsjer, griseprat, mye løs hud og noe vi ikke helt er sikre på hvilken kategori det kan plasseres i, sier Pedersen til Blikk nett.

Han legger også til at fellesnevneren er at alle er i drag. Håpet er at noen ler og får en artig kveld.
– Etikette får folk legge igjen hjemme, for her er det lite som er politisk korrekt. Dessuten har tyngdekraften vært slem med meg, så dette kan gå begge veier. Jeg har kols, diabetes, dårlig hud og kan knapt gå, så folk bør ha et veldig åpent sinn, utdyper han.

Showet er omtalt som vårens verste eventyr, noe Pedersen forklarer på følgende vis:
– Nå som drag ikke lengre foregår i bakgatene, men som offentlig skue med dertil meninger om både kostymer og fremføring, så er det aldri godt å si hvilken reaksjon folk får. Jeg henger fast i den gamle «Potta-tiden», hvor ingen brydde seg om at jeg kastet papirfly på publikum etter 9/11. Men nå har jeg arvet burkaene til Queentastic, så allerede før premieren er dette noe av det verste som fremføres i vår ifølge enkelte, sier Pedersen og tilføyer at bloggere, asiater, samer, gjeterjenter og fedmeopererte bør bekymre seg, for der går det hardere for seg.

– Jeg kan godt ha et flott kunstnerisk uttrykk i hodet mitt, men av erfaring blir det ikke alltid fremført og mottatt slik det er tenkt. Det kan jo være greit å advare folk, sier han.

Pedersen anbefaler den finske forfatteren Arto Paasilinna til folket.
– Om folk vil ha dyp, gjennomtenkt kultur, så bør de i alle fall ikke møte opp på vårt show. Ellers anbefaler jeg folk å lese Kollektivt selvmord av Paasilinna. Moro for oss som har det best når man har det litt dårlig.

– Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?
– Jeg er veldig glad i gamle bygg og historie. Også kan jeg stirre på et maleri i flere timer.

– Hva er skeiv kultur for deg?
– Arrangementer av eller spesielt rettet mot det skeive publikum, og naturligvis alle de som vil være med på moroa.

– Hva har vært din beste kulturopplevelse?
– Vatikanet. Der fikk jeg i både pose og sekk. Kultur, historie og ikke minst en enorm overdådighet. Jeg svei av to husleier for et par netter i en leilighet med takterrasse og panorama over Peterskirken. Jeg må innrømme at det var noen spesielle øyeblikk med gladfyll, solnedgang og diskusjoner rundt religion. Dobbelt så mange husleier seinere, var kameraten min og jeg også de eneste som fikk komme inn i Det sixtinske kapell, lenge før åpningstiden. Så fikk vi privat omvisning rundt i Vatikanet uten andre turister. Jeg må innrømme det var stort.

– Og din verste?
– Det var ved Spansketrappen i Roma hvor ei jente sveiva selfiestanga si rett i huet på meg uten å bry seg det døyt. Jeg gikk og kjøpte meg en selfiestang selv, ene og alene for å denge i huet på denne jenta. Men det igjen endte med at jeg fikk 15-20 hissige asiater med egne selfiestenger etter meg. Jeg mistenker at hele opptrinnet ligger et sted på YouTube …

Et show uten sidestykke på Elsker, fredag 12. og lørdag 13. februar, kl 20, kr 300, aldersgrense 20 år. Elsker, Kristian IVs gate 9, Oslo. Spilles også fredag 19. og lørdag 20. februar.