Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Skeiv Verden starter lokalavdeling i Vest-Norge med Lisa Weldehanna i spissen. Den nye lederen er godt kjent i lhbt-miljøet i Bergen og vil få flere engasjerte med seg. Skeiv Verden Vest skal dekke Bergen og resten av Hordaland, Sogn og Fjordane og Rogaland. Styret består av fem frivillige og en vara. Leder Lisa Weldehanna jobber som frivillighetskoordinator i Røde Kors, har vært med i Regnbuedagene og er dj og quizmaster på Fincken i Bergen.

–Det viktigste for oss fremover er å mobilisere flere frivillige til å verve seg før årsmøtet i høst. Mennesker som har kapasitet til å engasjere seg i Skeiv Verden Vest, sier leder Lisa Weldehanna til Blikk Nett.

Det nye styret ønsker også å kartlegge behovene i Bergen og omegn. Ifølge Weldehanna har flere personer vært i kontakt med Skeiv Verden i Oslo og LLH Bergen og Hordaland.
–De vil gjerne møte andre med lignende bakgrunn på trygge arenaer, der de kan få forståelse for sin situasjon, forteller Weldehanna.

For å nå ut til potensielle frivillige kommer Skeiv Verden Vest til å ha egne arrangementer i Bergen.
–Jeg ser frem til å mobilisere flere i organisasjonen vår og å stake ut kursen fremover, sier Weldehanna.

Ambisiøs gjeng
Generalsekretær Susanne Demou Øvergaard i Skeiv Verden er godt fornøyd med å ha fått styret i Skeiv Verden Vest på plass.

–De er en ambisiøs gjeng som vil dekke tre fylker, og forutsetningen er at de får organisasjonen stablet på bena i Bergen først, sier Øvergaard.

Skeiv Verden har nå lokalavdelinger i Oslo og Akershus, Vest- og Midt-Norge. Med flyktningesituasjonen ser Øvergaard også et klart behov i Nord-Norge. Skeiv Verden er i kontakt med flyktninger, studenter og en del unge migranter som har reist nordover for å gjenforenes med sine familier.
–Vi må likevel være realistiske når det gjelder vår kapasitet fremover. Vi skal støtte de eksisterende lokallagene og nå i første omgang Skeiv Verden Vest. Så får vi se over sommeren, sier Øvergaard og føyer til at de også ser et behov for å dekke Sørlandet.