Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

–«Idol» er et drama basert på en sann historie og handler om en 10 år gammel gutt som vokser opp på Gazastripen. Han viser seg å være et stort sangtalent, og klarer å rømme til Kairo for å være med på egyptisk «Idol», sier Frode Kinserdal, leder i Åpen Kirkegruppe Oslo. –Ofte hører vi bare om konfliktsoner i verden når det skjer negative ting der. Jeg har selv vært i Israel og Palestina, og i slike samfunn er evnen til å glede seg over små ting midt oppe i det vanskelige en beundringsverdig egenskap. Jeg tenker at kulturen ofte vil komme litt i bakleksa når man opplever en konflikt, men at evnen til å glede seg over kultur alltid vil ligge i bakgrunnen og kan være en oase der man kan oppsøke og et glimt av håp, sier Kinserdal.

«Idol» settes opp på norske kinoer 22. april og er regissert av Hany Abu-Assad.

Frode Kinserdal

–Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?
–Jeg oppsøker kulturarrangementer der jeg er, på store og små steder i Norge, i utlandet og så videre. Dermed opplever man at kulturen kan ha veldig mange forskjellige nivåer. Selv tror jeg på en variasjon mellom ulike kulturelle opplevelser. Jeg liker veldig godt å gå på store konserter, nylig var jeg for eksempel på «Johannespasjonen» i Nordlyskatedralen i Alta. Lokalt kor som sang, med barokkorkester fra et litt større område i Nord-Norge, og med anerkjente solister fra opera og musikkliv i Norge og Finland. På mange måter er jeg mer imponert når man klarer å få til sånne arrangement på små steder, enn om det hadde vært i en stor by. Å se det engasjementet folk hadde underveis var fantastisk.

–Hva er skeiv kultur for deg?
–Jeg setter stor pris på å høre kor som Oslo Fagottkor, og tilsvarende kor som jeg har hørt i Berlin og Amsterdam.

–Hva har vært din beste kulturopplevelse?
–Jeg likte veldig godt Billy Elliott på Victoria Palace Theatre i London. Men også Johannespasjonen som jeg så nylig her i Alta.

–Hva har vært din verste kulturopplevelse?
–Jeg må vel si at selv om jeg liker å gå på teater, så klarer jeg ikke alltid å engasjere meg like mye. Blir det alt for stillestående og krevende å følge med tekstmessig, så har jeg opplevd å sovne. Jeg vet det er uhøflig, men sånn er det.