Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

I dag slipper Charlotte Audestad sitt tredje album, «Ni nye låter». To lanseringskonserter på Dokkhuset i Trondheim er utsolgt. I juni spiller hun på Oslo Pride for første gang. I mars slapp musiker og låtskriver Charlotte Audestad singelen og balladen «To ville snøfnugg». Hele albumet «Ni nye låter» lanseres i dag og inneholder det meste, fra det sarte til det røffe.

–Jeg liker at det blir et spenn – og noen tekstlige overraskelser, sier Charlotte Audestad til Blikk Nett.

Humor, varme, alvor, lidenskap og selvironi beskriver Audestads tekster. Fellesnevner for låtene er relasjoner og kjærlighet.

–Jeg liker å skrive om relasjoner mellom mennesker. Aller helst de som er litt besværlige. De med en nerve. Og så gjelder det å få skrevet om det på en måte som ikke er blitt gjort før. Jeg er veldig glad i den prosessen. Å finne de gode setningene. Det er vanskelig å få noe til å høres enkelt ut, sier Audestad.

Her og nå
Artisten fra Hitra i Sør-Trøndelag debuterte med «På feil si’ av vei’n» i 2013, til strålende kritikker. Året etter kom «Livet e for kort te å bare ha det greit» som publikum og presse også likte godt.

Audestad har fått god feedback på singelen «To ville snøfnugg», som handler om det å leve her og nå.

–Jeg tror folk kjenner seg igjen i tematikken, noe jeg ofte får tilbakemeldinger på. For en låtskriver er jo det det beste man kan høre. Jeg tenker ofte at det er bare jeg i hele verden som føler det sånn som jeg gjør akkurat da, men vi mennesker er vel ikke så unike som vi tror.

–Den får du aldri av meg!
Audestad gleder seg vilt til sin første opptreden på Oslo Pride i juni.
–Det blir spennende! Jeg prøver å skrive tekster som er personlige og samtidig universelle. Det ligger en del ting skjult mellom linjene – og noe grenser til det åpenbare, men for meg er det ikke viktig å fronte min legning i låtene. «I kissed a girl, and I liked it» liksom … Den får du aldri av meg! Hehe.

–Hvor viktig er det å ha et skeivt publikum?
–Det er stas uansett hvem som forteller at de har sansen for det jeg lager. Ingen grupperinger er viktigere enn andre.

Artisten har aldri fått høre direkte fra publikum at hun er et viktig forbilde.
–Jeg har jo en del skeive fans, men jeg håper at de er det først og fremst fordi de liker musikken min, og ikke nødvendigvis fordi jeg er skeiv. Men jeg synes selvfølgelig at det er stas å kunne være et forbilde for andre, avslutter Audestad.