Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

–Jeg anbefaler «The Sound of Music» på Kilden teater og konserthus i Kristiansand. Jeg har aldri sett filmen, og kanskje jeg ikke er den eneste, sier Esben Esther Pirelli Benestad. Den velkjente musikalen «The Sound of Music» med de udødelige låtene «Edelweiss», «Do-Re-Mi», «Climb Ev’ry Mountain» og «The Sound of Music» er basert på memoarene til Maria von Trapp. I 1938 begynner Maria å jobbe som hos Von Trapp-familien, mens hun skal bestemme seg for om hun vil gå i kloster. Hun forelsker seg i både barna og faren, som er enkemann. Kaptein von Trapp nekter å samarbeide med nazistene og familien må flykte fra Østerrike.

Musikken er ved Richard Rodgers og sangtekstene ved Oscar Hammerstein II. I filmen fra 1966, basert på Broadway-musikalen fra 1959, spilte Julie Andrews og Christopher Plummer hovedrollene. På Kilden teater kan du oppleve Eir Inderhaug og Øystein Wiik.

Esben Esther Pirelli Benestad fra Grimstad er norsk lege, spesialist i klinisk sexologi, og professor i sexologi ved Universitetet i Agder. Benestad er gift med sexologen Elsa Almås og er far til filmregissøren Even Benestad, som laget dokumentarfilmen «Alt om min far» om sin far i 2002.

På lørdag 9. april fra 14-16 kan du få med deg Esben Esther Pirelli Benestad innlede om kunst, Munch og sex på Superlørdag på Munchmuseet i Oslo: «De syv kjønn – Farvel til tokjønnsmodellen». Utstillingen Mapplethorpe+Munch står til 29. mai.

–Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?
–I prioritert rekkefølge: Film, teater, opera, dans, konsert (egentlig altetende). Den siste kommer mye lengre fram og det er Fagottene.

–Hva er skeiv kultur for deg?
–Skeiv kultur er alt som gjør det skeive selvfølgelig.

–Hva har vært din beste kulturopplevelse?
–Kanskje «The Phantom of the Opera» på stor scene i Cape Town.

–Og din verste?
–Den har jeg definitivt glemt.