Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Australske Dami Im med «Sound of silence» skal konkurrere mot norske Agnete i kveldens semifinale.

Australia inviterte fans og presse til storslagen Eurovision-fest på Södra Teatern i Stockholm med spektakulær utsikt over byen. Dami Im seiler opp som homofavoritt blant fansen i Stockholm med sin krystallklare stemme og dramatisk, suggererende «Sound of Silence».

I kveld skal hun konkurrere mot norske Agnete.
– Jeg har alltid følt meg som en outsider, sa Dami Im fra scenen.

– Jeg var den rare innvandrerungen som sto foran speilet med hårbørsten og drømte om å være en del av dette fellesskapet dere kaller Eurovision. Å komme hit til fansen i Stockholm føles derfor helt fantastisk. Endelig føler jeg meg som en av dere.

Dami Im kom til Australia fra Korea som niåring. Hun vant femte sesong av X-faktor i Australia og var den første deltageren til å følge opp topplassering på singellista med ditto plassering på albumlista.

– Australia deltok som ikke-europeisk land for første gang i fjor da det var Eurovisions 60-års jubileum, sier Blikks Grand Prix-ekspert Robert Ilseth.

– I Australia er Eurovision et enormt kult-fenomen og sendes direkte på TV. Guy Sebastian gjorde det veldig bra i Wien i fjor. Da var landet garantert en plass i finalen, men det er de ikke i år. I kveld skal de konkurrere med norske Agnete om å kvalifisere seg i den andre semifinalen, forteller Ilseth.

– Norske Jon Ola Sand som er øverste ansvarlige for Eurovision Song Contest, har uttalt til EBU at han er positiv til en utvidelse av Eurovision.
– Responsen vi har fått fra seere, fans, presse og TV-stasjoner etter Australias deltagelse i Wien, har vært overveldende positive. Vi tror at Eurovision Song Contest har potensiale til å utvikle seg organisk til en sann, global event, sier Sand i en pressemelding.

Det er riktig at interessen for ESC vokser også utenfor Europa, sier Robert Ilseth.
– I år sender for eksempel USA direkte på en stor lhbt-kanal for første gang. Kina har også sendt Eurovision Song Contest i flere år, avslutter han.

Konkurranse
Blikks ESC-team har fått en cap med påskriften #DamiArmy – og den kan du vinne! Send en mail til konkurranse@blikk.no og begrunn hvorfor akkurat du fortjener en cap.