Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

Henriette Solrud har gått fra null poeng som debutant til vinner av hele Parodi Grand Prix-sirkuset med sangen «Kor e’ Bulken?».

Henriette Solrud, alias LaLa, alias turistsjef Tutta Toril vant Parodi Grand Prix lørdag 28. mai med låta «Kor e’ Bulken», hvor hun spilte den nyansatte turistsjefen på det lille tettstedet Bulken utenfor Voss.

Engasjert og med mye energi ga hun det hun kunne for å lokke publikum til å ta turen til Bulken . Sangen var laget på melodien til det serbiske bidraget «Ovo je Balkan» fra 2010.

Bak karakteren Tutta Toril står egentlig Henriette Solrud, eller LaLa som hun har pleid å kalle seg i Parodi Grand Prix. Sammen med seg hadde hun tre dansere fra studentdansekompaniet Terpsichore.

Henriette har hatt litt av en reise i Parodi Grand Prix-historien. I den første kvalikrunden i Parodi Grand Prix noen gang, sang hun den israelske sangen «Hallelujah». Da glemte hun teksten, endte opp med å bare synge «Hallelujah … Tralala», hvorpå hun ble tildelt kallenavnet LaLa.

Det hele skapte likevel så mye latter i salen at hun gikk videre til finalen, hvor hun faktisk husket teksten. Og det endte likevel med sisteplass og null poeng.

Faktisk er hun fortsatt den eneste i PGP-historien som har endt opp med null poeng i en finale.

Men Henriette bet tennene sammen og kom sterkt tilbake. Lørdag stod hun som vinner av hele sirkuset.

Melodi Grand Prix-comeback
Finalen var utsolgt, og årets gjesteartist var Stig van Eijk, som skapte allsang og stående applaus i salen. Etter opptredenen åpnet han døren for et Grand Prix-comeback til neste års Melodi Grand Prix, såfremt programleder Thomas Anthun Nielsen laget en Facebookside for det og fikk nok personer til å like den.

Facebooksiden er selvsagt allerede opprettet: Stig van Eijk-comeback i Melodi Grand Prix