Del artikkel: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page

–Jeg vil anbefale Bergenfest og Festspillene. Mest fordi jeg er utrolig glad i musikk, festivaler og lokale happenings, sier Malene Lillejord Fotland. Festspillene i Bergen åpnet 25. mai og varer til 8. juni. Blant godbitene du fortsatt kan få med er Cirkus Cirkör, Carte Blanche med Anneli Drecker og den afrikanske superstjernen Angelique Kidjo. Bergenfest går av stabelen 15-18. juni og kan skilte med artister som Band of Horses, Biffy Clyro, Ghost, Highasakite, Lemaitre, Sigur Rós, Sivert Høyem og Yeasayer.

Malene Lillejord Fotland er 20 år og leder for Skeiv ungdom Hordaland. Hun har vært med i Skeiv ungdom Hordaland siden 2014 og vært leder siden august 2015. Fotland studerer til å bli dyrepleier i Danmark.

Malene Lillejord Fotland

–Hvilken type kulturopplevelser er du mest glad i?
–Er egentlig glad i det meste, alt fra kunst, museum til quizkveld og bokklubb.

–Hva er skeiv kultur for deg? Skeiv kultur er åpenhet. Muligheten til å være seg selv og det samholdet som skapes av å bare ha noen likheter. Jeg klarer ikke helt å beskrive det, men det er noe med det fellesskapet i det skeive miljøet som en ikke finner andre plasser.

–Hva har vært din beste kulturopplevelse?
–Paraden under Regnbuedagene i Bergen 2015! Alle smilte og hadde det fantastisk og jeg tror ikke jeg har vært mer glad og stolt over å være med i Skeiv Ungdom som jeg var den dagen.

–Og din verste?
–Jeg vet ikke? Jeg tror ikke jeg har hatt noen ille opplevelse egentlig, ikke som jeg kommer på i allefall haha.